Apărarea a depus astăzi în instanţa opinia unui renumit avocat belgian în baza căreia frauda cu fonduri europene de care este acuzat IPS Teodosie nu ar avea fundament legal. 

"Acest avocat expert nu a găsit niciun temei pentru incriminarea mea. Dacă nu e temei, nu ştiu de ce sunt chemat. Om vedea. Până la viitorul termen se va studia şi opinia avocatului expert european şi data de 3 mai ne va aduce lămurirea şi limpezirea situaţiei. La dosar nu prea sunt dovezi, după cum a constatat expertul. El a studiat rechizitoriul şi nu înţelege de unde au găsit procurorii dovezi care nu există. Nu a înţeles avocatul european nici de ce APIA s-a constituit parte civilă ", a declarat înaltul ierarh la Curtea de Apel Constanţa. 

Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului a trimis, în paralel, un comunicat în care informează: 

"Astăzi, 24 aprilie 2017, Cabinetul de avocatură Vasii, Florian şi Asociaţii va depune în instanţa opinia renumitului avocat Bernard O’Connor din Bruxelles, specializat pe legislaţia europeană privind fondurile europene pentru agricultură, opinie pe care v-o comunicăm în documentul ataşat. 

Pe scurt, concluzia acestei opinii este că „utilizarea legii penale cu privire la fraudă în legătură cu faptele din prezenţa cauza nu este în conformitate cu practică UE.”

Totodată se va solicită instanţei amânarea cauzei pentru a se acorda posibilitatea procurorului şi celeilalte părţi să o cunoască şi să-şi exprime un punct de vedere. 

Ne exprimăm încrederea că procurorii vor înţelege că au greşit în acest dosar şi vor renunţă la acuzaţii" 

 

Te-ar putea interesa și: