Evenimentul Zilei > Politica > Teodorovici a rupt tăcerea! Culisele candidaturii la prezidențiale. Cum o apără pe Dăncilă
Teodorovici a rupt tăcerea! Culisele candidaturii la prezidențiale. Cum o apără pe Dăncilă

Teodorovici a rupt tăcerea! Culisele candidaturii la prezidențiale. Cum o apără pe Dăncilă

Actualul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu ar fi propus în Comitetul Executiv al PSD ca Viorica Dăncilă să candideze la prezidențiale. Cel care susține acest lucru este fostul președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice în Cabinetul Dăncilă.

Potrivit spuselor sale, Ciolacu și-ar fi argumentat poziția arătând că, potrivit cutumei, prezidențiabilul trebuie să fie președintele partidului. Privind retrospectiv, fostul președinte executiv al PSD nu exclude ca Viorica Dăncilă să fi fost determinată să-și asume candidatura tocmai pentru a fi înlăturată de la conducerea partidului.

„Să știți că propunerea ca Viorica Dăncilă să fie prezidențiabilul PSD a făcut-o Marcel Ciolacu. A fost primul care a luat cuvântul în CEx, chiar a avut dorința de a fi primul care să vorbească. El a spus că în PSD cutuma spune foarte clar că președintele partidului trebuie să fie prezidențiabilul. A și votat în acea direcție Marcel Ciolacu. Atunci unde este vina Vioricăi Dăncilă că a fost candidat, dacă întregul CEX – cu două voturi împotrivă – a desemnat-o și a votat-o pentru această funcție?”

Eugen Teodorovici a explicat de ce nu a  vrut să renunțe la funcția politică, așa cum s-a decis în CEX, după alegerile prezidențiale, astfel încât să dea posibilitatea noii conduceri interimare să preia șefia PSD.

„Eu în CEX nu mi-am dat demisia și am spus-o foarte clar că nu e corect față de cei care m-au ales la Congres să fac acest lucru. Dacă era CEX-ul cel care mă vota pentru funcția de președinte executiv al PSD, n-aveam niciun fel de problemă să cedez. NU mi-a plăcut modul în care cei de lângă mine, respectiv Viorica Dăncilă și Mihai Fifor au renunțat la funcții. Nu trebuia să renunțe deloc”, a declarat Teodorovici, , pentru PS News.

Eugen Teodorovici a făcut parte, alături de Mihai Fifor, din echipa Vioricăi Dăncilă care a fost obligată să demisioneze din fruntea PSD după eșecul de la alegerile prezidențiale.