Evenimentul Zilei > Politica > Teodor Atanasiu îi critică pe SOCIAL DEMOCRAŢI pentru că au PRELUNGIT termenul privind dezbaterea MODIFICĂRII ALEGERILOR locale
Teodor Atanasiu îi critică pe SOCIAL DEMOCRAŢI pentru că au PRELUNGIT termenul privind dezbaterea MODIFICĂRII ALEGERILOR locale

Teodor Atanasiu îi critică pe SOCIAL DEMOCRAŢI pentru că au PRELUNGIT termenul privind dezbaterea MODIFICĂRII ALEGERILOR locale

Liberalul Toedor Atanasiu i-a criticat luni pe PSD-işti pentru prelungirea termenului în care trebuie adoptată iniţiativa care face referire la modificarea alegerii autorităţileor administraţiei publice locale. El afirmă că pe acest subiect nu este nevoie de o dezbatere publică deoarece oamenii au „dezbătut în stradă” imediat după producerea tragicului incident din clubul Colectiv şi s-a pronunţat pentru două tururi de scrutin.

"Este vorba de cunoscuta lege privind modul de alegere a primarilor din România, este vorba de alegerea în două tururi de scrutin a primarilor. Ce se întâmplă cu acest proiect de lege? Îl plimbaţi de la o comisie la alta, îl plimbaţi, îl întoarceţi, îl amânaţi şi acum propuneţi să prelungim termenul de dezbatere. (…) Nu avem nevoie de dezbatere publică, publicul a dezbătut în stradă imediat după evenimentele de la Colectiv şi publicul v-a spus cum trebuie votat, în două tururi. Vă e frică de această lege, tremuraţi de frica alegerilor în două tururi", a declarat senatorul PNL, potrivit Agerpres.

Liderul grupului social-democrat, Mihai Fifor, a spus, însă, că legislaţia, nu se poate modifica de fiecare dată când „PNL crede că pierde şi vrea să facă lucrul acesta” şi a precizat că tema alegerilor în două tururi de scrutin va fi reluată după alegerile locale.

"Ipocrizie – acesta este cuvântul. A existat o Comisie de Cod electoral pe care aţi condus-o luni de zile, a fost o negociere acolo (…) şi ştim cu toţii cum a fost treaba aceasta cu primarii aleşi în două tururi. Nu ne e frică de nimic, dar nu putem modifica legislaţia ori de câte ori PNL crede că pierde şi vrea să facă lucrul acesta. Nu se poate face chestiunea aceasta, am discutat cât se poate de clar în Birourile permanente, ne-am înţeles cu toţii acolo şi mergem mai departe prin procedură parlamentară, aşa cum este normal să se întâmple.. Nu ne e teamă de nimic şi da, îi respectăm pe oamenii din stradă şi da, respectăm legea pe care toţi am aprobat-o. Haideţi să nu ne facem că uităm că am aprobat această lege în Parlament, despre asta este vorba. Vă rugăm să respectaţi legile statului şi să nu încercăm să schimbăm lucrurile aşa cum ne dorim noi ori de câte ori jocurile nu ne ies. Asta e legea, pe asta mergem, discutăm primarii în două tururi după alegerile locale", a subliniat Fifor.

Plenul a aprobat, cu 65 de voturi “pentru” şi 38 “împotrivă”, prelungirea de la 45 la 60 de zile a termenului de dezbatere a iniţiativei Partidului Naţional Liberal privind organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: