„La liceul la care în această seară, la ora 5 (n.r. ora 17) urmează să aibă loc şedinţa cu părinţii cu clasele a XII-a, vă rog – verificaţi când ajungeţi acasă cine are în liceu clasa a XII-a F (n.r. şedinţă) în această seară – să spună dirigentului că nu trebuie să strângă 270 de lei pentru bacalaureat, că-l arestăm”, a fost anunțul șocant făcut de Gabriel Ispas.
Acesta a explicat pentru Digi24 că rolul său este să prevină, nu să combată corupția din școli.
„Faptele de corupţie din educaţie nu sunt generalizate, nu vorbesc despre un fenomen generalizat. Nu i-am prevenit, am spus că dacă cineva avea de gând să facă asta să îşi dea demisia. Bacalaureatul nu a avut loc, şedinţa nu s-a petrecut, eu sunt profesor de drept, nu se pune problema favorizării unui infractor. Le-am dat un exemplu unor profesori. Dacă fapta s-ar fi petrecut, dacă ar fi avut loc discuţia cu părinţii ar fi fost alte elemente. Eu le-am spus: nu vă gândiţi că ce fac colegii noştri nu se află, se află în maximum şapte zile”, a explicat Ispas.
În următoarele două săptămâni inspectorii şcolari vor avea întâlniri cu toţi directorii pentru a discuta problema fondului clasei şi a modului în care aceşti bani circulă în şcoli, ce este permis şi ce nu, dar şi cum să se evite situaţiile de corupţie în şcoli.