Spre deosebire de anii precedenți, Emmanuel Macron nu a transmis „Crăciun fericit” francezilor în acest an. Absența urărilor din partea șefului de stat care petrece sărbătorile de sfârșit de an la Fort de Brégançon a picat foarte prost.

Nadine Morano, eurodeputat, a scris pe Twitter: „Am așteptat, dar președintele nostru, un comunicator profesionist, nu a dorit un Crăciun fericit pentru poporul său … în afară de a critica Franța în străinătate ce face, ignoră tradițiile, rădăcinile sale creștine? Noua lume este pustie ”, a scris ea.

Contactat de HuffPost, Palatul Élysée nu s-a exprimat încă pe subiectul acesta. Absența unui mesaj din partea preşedintelui, când anul trecut, pe 25 decembrie, Emmanuel Macron a scris pe rețelele de socializare: „Brigitte mi se alătură pentru a vă dori un Crăciun fericit pentru fiecare dintre voi”, este greu de acceptat.

Este posibil ca Macron să fie încă foarte supărat pe tot ce i s-a întâmplat anul acesta, şi aici, ar trebui să reamintim evenimentele declanşate de Vestele Galbene care i-au tulburat liniştea stricându-i totodată şi imaginea în lume.

Reformele sale nu au fost primite cu braţele deschise, iar drumul pe care doreşte să-l urmeze Franţa nu este tocmai pe placul fracezului de rând. Şi de aici consecinţele: scăderea drastică în sondaje, sustinerea sa din ce în ce mai şubredă…iar de popularitate nu mai vorbim, e la limită.