Evenimentul Zilei > International > Tensiunile între Macron și francezi au atins punctul culminant. Gest controversat de Crăciun
Tensiunile între Macron și francezi au atins punctul culminant. Gest controversat de Crăciun

Tensiunile între Macron și francezi au atins punctul culminant. Gest controversat de Crăciun

Dincolo de funcţii, statut, suntem oameni obişnuiţi cu aceleaşi obiceiuri, trăiri, bucurii, necazuri. Dar totuşi, când eşti preşedinte de Stat, oricât de supărat ai fi pe poporul tău, un „Crăciun fericit” tot trebuie transmis celor care te-au trimis acolo.

Spre deosebire de anii precedenți, Emmanuel Macron nu a transmis „Crăciun fericit” francezilor în acest an. Absența urărilor din partea șefului de stat care petrece sărbătorile de sfârșit de an la Fort de Brégançon a picat foarte prost.

Nadine Morano, eurodeputat, a scris pe Twitter: „Am așteptat, dar președintele nostru, un comunicator profesionist, nu a dorit un Crăciun fericit pentru poporul său … în afară de a critica Franța în străinătate ce face, ignoră tradițiile, rădăcinile sale creștine? Noua lume este pustie ”, a scris ea.

Contactat de HuffPost, Palatul Élysée nu s-a exprimat încă pe subiectul acesta. Absența unui mesaj din partea preşedintelui, când anul trecut, pe 25 decembrie, Emmanuel Macron a scris pe rețelele de socializare: „Brigitte mi se alătură pentru a vă dori un Crăciun fericit pentru fiecare dintre voi”, este greu de acceptat.

Este posibil ca Macron să fie încă foarte supărat pe tot ce i s-a întâmplat anul acesta, şi aici, ar trebui să reamintim evenimentele declanşate de Vestele Galbene care i-au tulburat liniştea stricându-i totodată şi imaginea în lume.

Reformele sale nu au fost primite cu braţele deschise, iar drumul pe care doreşte să-l urmeze Franţa nu este tocmai pe placul fracezului de rând. Şi de aici consecinţele: scăderea drastică în sondaje, sustinerea sa din ce în ce mai şubredă…iar de popularitate nu mai vorbim, e la limită.