„Ca răspuns (la această tentativă), avioane de luptă, elicoptere de atac şi avioane ale forţelor armate israeliene au lovit ţinte militare în sudul Siriei care aparţin forţelor armate siriene”, se arată într-un comunicat al armatei israeliene care revendică rareori atacuri în Siria.

La rândul său, apărarea antiaeriană a armatei siriene a ripostat împotriva unor raiduri în sudul ţării revendicate de Israel, a anunţat agenţia de presă siriană Sana, relatează AFP.

„Astăzi la 22:40 (19:40 GMT), elicoptere ale inamicului israelian israeliene au lansat rachete asupra unora dintre poziţiile noastre (…) spre Qouneitra”, a indicat Sana, citând o sursă militară, care a raportat numai „pagube materiale”, scrie Agerpres.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a raportat, de asemenea, „raiduri israeliene’” în provincia Qouneitra, fără a preciza dacă în atacuri au fost ucişi soldaţi sirieni sau luptători aliaţi.

Oraşul Boukamal, din nord-estul ţării, lângă graniţa irakiană, a fost de asemenea vizat de rachete israeliene, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Premergător atacului aerian, armata israeliană a deschis focul asupra a patru persoane care aruncau explozibili lângă o barieră de securitate de-a lungul frontierei cu Siria pe platoul Golan.

Tensiunile dintre Israel şi Siria sunt unele foarte mari.

Luna trecută, elicoptere israeliene au lovit ţinte militare din sudul Siriei ca represalii la tiruri anterioare de “muniţii” asupra Israelului.

Israelul nu a acuzat direct Damascul pentru aceste tiruri, dar a declarat că consideră guvernul sirian responsabil pentru incident.

Mai multe media israeliene au susţinut că intervenţiile israeliene se explică prin ameninţarea crescută din partea Hezbollahului, grupul şiit libanez susţinut de Iran, cu o prezenţă semnificativă în Siria.

Luna trecută, cinci combatanţi sprijiniţi de Iran au fost ucişi într-o lovitură de rachetă israeliană la sud de capitala siriană, Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.