Evenimentul Zilei > International > Tensiuni imense între SUA, Irak și Siria. O bază americană a fost atacată. VIDEO
Tensiuni imense între SUA, Irak și Siria. O bază americană a fost atacată. VIDEO

Tensiuni imense între SUA, Irak și Siria. O bază americană a fost atacată. VIDEO

Un nou conflict izbucnește între organizațiile pro-iraniene și forțele militare SUA. Un nou atac a fost lansat luni seară, ca urmare a acțiunii SUA în Irak și Siria.

Baza americană din câmpul petrolier Al-Omar, în provincia Deir Ezzor din estul Siriei, a fost atacată luni seară de mai multe proiectile de artilerie. Pagubele au fost doar materiale. Nicio victimă umană nu a fost înregistrată. Atacul survine pe fondul acțiunii SUA de duminică noapte împotriva milițiilor pro-iraniene din Irak și Siria.

Pagube materiale în urma atacului serviciilor militare

Nicio victimă umană nu a fost înregistrată în urma atacului. Pagubele au fost doar materiale.

În urma lansării mai multor obuze, luni seară, au fost efectuate mai multe zboruri asupra teritoriului de către militarii SUA și forțele armate ale coaliției internaționale anti-jihadiste condusă de Washington.

Ca represalii,”tiruri de artilerie grea au fost trase de coaliţia internaţională” asupra oraşului Al-Mayadine, controlat de miliţiile pro-iraniene din suburbia Deir Ezzor, a declarat directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane.

Americanii au atacat Irak și Siria

SUA au lovit miliţii susţinute de Iran la frontiera irakiano-siriană, ca replică la atacurile cu drone.

„La ordinul preşedintelui Biden, forţele militare ale Statelor Unite au pornit atacuri aeriene defensive de precizie împotriva unor instalaţii utilizate de miliţii sprijinite de Iran în regiunea de la frontiera dintre Irak şi Siria”, a transmis purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un comunicat.

Cel puţin cinci luptători irakieni pro-iranieni au murit și mai multe persoane rănite au fost raportate, potrivit unui comunicat emis de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Acțiunea în cauză a fost a doua operațiune desfăşurată împotriva miliţiei pro-iraniene din Siria de către Joe Biden. Un alt atac american a ucis, în luna februarie, peste 20 de oameni, în estul Siriei.