Tăriceanu a vorbit, duminică seară, prin intermediul unei intervenții telefonice la Antena 3, despre tensiunile politice care au apărut în ultimul timp în interiorul coaliției. Chiar dacă există divergențe privind teme punctuale și probleme specifice de pe agenda publică, în cazul marilor subiecte, cum ar fi cele care țin de justiție, PSD și ALDE colaborează, explică președintele Senatului.

„Să ştiţi că şi într-o căsătorie pot să mai apară probleme, darămite într-o coaliţie, însă eu şi colegii mei am stabilit că avem lucruri de făcut. Sigur unii colegi din teritoriu sunt preocupaţi de punerea în aplicare a unor lucruri din programul de guvernare, dar chestiunile importante, realizarea independenţei justiţiei, redarea funcţiilor esenţiale ale statului, demantelarea statului paralel sunt esenţiale.

Aceasta este lupta noastră principal şi hotărârea noastră comună, în pofida unor probleme care au apărut, dar nu mi se par cele mai importante, am hotărât să mergem mai departe. După cum s-a văzut, la votul pe legile justiţiei, codurile penale, au găsit coaliţia într-o colaborare ireproşabilă, cea mai bună”, a spus Tăriceanu, în intervenția sa de la Antena 3.