Evenimentul Zilei > International > TENSIUNI fără precedent între cele mai mari puteri ale lumii! Președintele chinez este FOARTE hotărât. ATAC DIRECT pentru SUA
TENSIUNI fără precedent între cele mai mari puteri ale lumii! Președintele chinez este FOARTE hotărât. ATAC DIRECT pentru SUA

TENSIUNI fără precedent între cele mai mari puteri ale lumii! Președintele chinez este FOARTE hotărât. ATAC DIRECT pentru SUA

Preşedintele chinez Xi Jinping a avut un discurs de o oră și jumătate, cu ocazia sărbătoririi la Beijing a 40 de ani de reforme economice.

Xi Jinping a făcut referire la presiunile venite din partea SUA, precizând că „nimeni nu poate dicta poporului chinez ce trebuie să facă ori să nu facă”.

Declarația președintelui chinez a fost făcută în contextul în care Beijingul este supus unei presiuni din partea Statelor Unite de a efectua modificări structurale în economia sa, potrivit Agerpres.ro.

Primele două mari puteri ale lumii și-au impus taxe vamale reciproce, care ulterior au fost suspendate pentru o următoare negociere.

„Vom schimba cu hotărâre ce poate fi reformat, dar, cu siguranţă, nu vom schimba ce nu poate fi schimbat”, a subliniat liderul de la Beijing. 

„Într-o ţară cum este China, cu 5.000 de ani de istorie şi o populaţie de peste 1,4 miliarde de persoane, niciun manual nu poate fi considerat o regulă de aur şi nici nu există vreun stăpân care să poată comanda poporului”, a mai spus Xi Jinping.