Evenimentul Zilei > Politica > Tensiune uriaşă în PSD! O voce grea dă semnalul atacului suprem. Da sau ba?
Tensiune uriaşă în PSD! O voce grea dă semnalul atacului suprem. Da sau ba?

Tensiune uriaşă în PSD! O voce grea dă semnalul atacului suprem. Da sau ba?

Subiectul depunerii unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Orban agită din nou atmosfera în PSD.

Senatorul Eugen Teodorovici este unul dintre cei mai vocali social-democraţi care susţine că acum este „mai important ca oricând” să fie depusă moţiunea.

Fostul ministru al Fondurilor Europene şi al Finanţelor Publice este de părere că Guvernul Orban trebuie înlăturat cât mai devreme, nicidecum lăsat să se erodeze.

Teodorovici le-a transmis colegilor de partid şi implicit preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, faptul că o guvernare trebuie asumată când „ţara are nevoie”.

„Mi-am spus întotdeauna acest punct de vedere şi am fost pe această zonă, am spus că un politician responsabil pentru această ţară nu stă deoparte, dă cu pietre în cel de la guvernare, arată cât de slab este, spune că e mai bun decât cel de la guvernare, dar nu-şi asumă guvernarea.

Ştiu că, poate, în România calculul politic spune altceva, e mai bine să stai deoparte ca ceilalţi să se erodeze, să spunem, politic, şi atunci o să ai de câştigat, nu este corect faţă de România.

Astăzi, din punctul meu de vedere, este mai important ca oricând o astfel de moţiune de cenzură să fie depusă, dacă spunem că este o guvernare slabă şi antiromânească, dacă spunem că felul în care se guvernează pune în pericol siguranţa noastră ca cetăţeni, pe partea de pandemie, atunci este un motiv în plus să depui o astfel de moţiune”, a declarat Teodorovici luni, înainte de a intra la şedinţa CExN al PSD.

Pentru moment, acesta nu ştie dacă actuala conducere a PSD îşi va asuma o astfel de decizie: „Nu ştiu, o să vedem, o să clarific astăzi la CEx, de asta sunt astăzi la partid pentru a vedea şi acest punct de vedere vizavi de depunerea unei moţiuni.”

Fostul ministru al Finanţelor Publice susţine că gândirea lui politică se bazează şi pe semnalele primite din rândul electoratului:

„Dacă da, când facem acest lucru (n.r. depunerea moţiunii de cenzură), dacă nu, care sunt motivele (n.r. respingerea moţiunii de cenzură).

Repet, din punctul meu de vedere, eu simt, discut cu oamenii, toţi românii doresc o schimbare în acest sens. (…)

Această guvernare trebuie să plece imediat, dacă, într-adevăr, noi, ceilalţi, din opoziţie suntem politicieni responsabili.

(…) Nu are nicio legătură starea de epidemie, cine spune acest lucru că starea de alertă ar fi un motiv pentru nedepunerea unei moţiuni este o abordare falsă. Acum, românii au nevoie de o guvernare responsabilă.”

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: