Tender preia FC Timişoara

După ce Marian Iancu şi-a anunţat retragerea de la FC Timişoara, se pare că echipa şi-a găsit noul investitor, omul de afaceri Ovidiu Tender.

Tender a declarat că este interesat de preluarea echipei, mai ales dacă va fi sprijinit şi de autorităţile locale.

"Poli Timişoara este un interes naţional local. Ca bănăţean nu pot rămâne indiferent la soarta echipei de fotbal. Voi purta discuţii cu factorii locali şi dacă nevoia o impune mă bag să preiau echipa de fotbal Poli Timişoara”, a susţinut omul de afaceri Ovidiu Tender, citat de Realitatea.

Omul de afaceri nu a anunţat preţul pe care îl va oferi pentru acţiunile majoritare la FC Timişoara, dar a anunţat că este dispus să ofere "cât e necesar".

Vânzarea acţiunilor clubului a fost confirmată de Marian Iancu. Acesta a declarat la Realitatea că Ovidiu Tender va prelua clubul după ce va pleca el.

Această schimbare la nivelul conducerii clubului de fotbal vine după ce Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis pe 4 septembrie sancţionarea cu şase puncte a echipei FC Timişoara, punând astfel în aplicare recomandarea FIFA, referitor la interdicţia bănăţenilor de a purta culoarea violet. Încă de atunci, patronul Iancu a anunţat că se retrage din fotbal, acuzându-l pe Mircea Sandu de corupţie.

Cine este Ovidiu Tender

Conform celui mai recent top realizat de revista Capital, Ovidiu Tender are o avere estimată la 600 de milioane de euro, iar investiţiile imobiliare făcute în ultimul timp şi vânzarea unora dintre companiile pe care le controlează l-ar putea apropia de pragul de un miliard de dolari.

Omul de afaceri deţine compania cu acelaşi nume, Tender SA, al cărei obiectiv de activitate s-a diversificat şi a suferit modificări de-a lungul anilor, de la comerţ en-gros cu produse petroliere şi servicii pentru exploatări petroliere la construcţii şi transporturi. Astăzi, Tender SA este acţionarul majoritar al unui frup de firme cu activităţi în domenii de larg interes: industrie (petrolieră, energetică), prospecţiuni geologice, construcţii şi reabilitări de drumuri, construcţii industriale şi civile, imobiliare, agricultură, IT şi turism.

Tender este cunoscut pentru cazul RAFO Oneşti, când împreună cu Marian Iancu a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, instigare şi abuz în serviciu, spălare de bani, precum şi constituirea şi apartanenţa la un grup de criminalitate organizată.

Tender a fost arestat în dosarul RAFO-Carom pe 3 martie 2006, după mai multe încercari eşuate ale procurorilor DIICOT de a-l audia ca învinuit. Anchetatorii le-au prezentat judecătorilor câteva stenograme ce i-au convins pe magistraţi că oamenii lui Tender ar fi încercat să-l influenţeze pe expertul numit în dosar.

După războiul purtat în instanţă, apărătorii lui Tender au obţinut eliberarea acestuia din arest preventiv pe 28 august 2006. Era la cinci zile după ce DIICOT finalizase şi trimisese la Tribunalul Bucureşti dosarul RAFO-Carom.

Vom reveni cu amănunte.

CITIŢI ŞI:

Lupte de stradă la Timişoara

Timişoara executată