Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte (mai ales în zona Carpaţilor Orientali) și cu precădere în prima parte a intervalului şi în nord-vestul, estul și sud-estul teritoriului.

Temperaturile maxime, peste mediile multianuale în special în regiunile estice, se vor situa între 13 şi 22 de grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde se va forma brumă, dar și ușor mai ridicate pe litoral. Izolat în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent, însă dimineaţa va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări după-amiaza și la începutul nopții. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…7 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 3 grade.
Și în celelalte mari orașe din țară vremea va fi însorită, La Iași, Bacău și Galați se vor înregistra 22 grade. La Constanța 17 grade; Craiova: 21 grade, Timișoara: 19 grade, în mare parte însorit; Sibiu: 18 grade, însorit; Brașov: 17 grade, însorit; Cluj-Napoca: 19 grade, în mare parte însorit; Satu Mare: 20 grade, în mare parte însorit.
De altfel, tendința se va menține aceeași în toate regiunile țării.

În Banat sunt așteptate temperaturi de 21…23 de grade, cu posibilitate de ploaie abia după 20 aprilie.

În Crișana, mercurul din termometre va urcapnă la 19…22 de grade. Începand de astăzi, vremea va intra într-un proces de încălzire și în Transilvania, unde se vor înregistra maxime de 18-23 de grade.

În Maramureș va fi chiar mai cald ( 20…22 de grade). Tot atâtea se vor înregistra vineri și în Moldova. Ulterior, temperaturile vor scădea ușor/ În Dobrogea, vremea va redeveni mult mai caldă, cu temperaturi maxime de 17…20 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata după 20 aprilie
În Muntenia și Oltenia se așteaptă vineri maxime in medie de 20…22 de grade.