Telenovela, succesul de Acasă

Telenovela, succesul de Acasă

În cei 11 ani de la apariţie, postul Acasă TV a lansat şi consacrat numeroase vedete, pariind pe serialele „made in Romania“.

Televiziunea telenovelelor“, Acasă TV, împlineşte astăzi 11 ani, „inaugurând“ un nou sezon al serialului de comedie „Îngeraşii“, întâmplător cea de-a 11-a „telenovelă“ lansată până în prezent de acest post, dacă includem şi lungmetrajul „Lacrimi de iubire“. Producţiile Acasă TV au lansat sau „redefinit“, în aceşti ani, vedete precum Nicoleta Luciu, Adela Popescu, Lili Sandu, Dana Rogoz, Alexandru Papadopol, Cabral, Denis Ştefan, Lucian Viziru, Ioan Isaiu sau Răzvan Fodor.

Începutul a fost „Numai iubirea“ Începutul a fost făcut cu achiziţia serialelor sud-americane, aşa-numitele telenovele. În urmă cu cinci ani, în 2004, postul a lansat „prima telenovelă românească“, „Numai iubirea“, iar succesul înregistrat a făcut ca, un an mai târziu, lucrurile să continue cu două noi telenovele: „Lacrimi de iubire“ şi „Păcatele Evei“. Ulterior, alte televiziuni, în primul rând Antena 1, i-au urmat exemplul, cu producţii precum „Secretul Mariei“ sau „Vocea Inimii“.

Anul 2006 a fost momentul altor două succese la Acasă, „Iubire ca în filme“ şi „Daria, iubirea mea“, iar în 2007, postul a produs prima comedie romantică, „Războiul sexelor“, cu Diana Dumitrescu şi Alexandru Pa padopol.

Ne puteți urmări și pe Google News

Serialele actorilor consacraţi

„Inimă de ţigan“, telenovelă despre iubirea interzisă dintre un ţigan şi o româncă, lansată în 2007, a atras seria actorilor consacraţi - Gheorghe Visu, Carmen Tănase, Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Florina Cercel, Florin Zamfirescu sau Mihai Călin -, asigurându-şi în felul acesta titlul de „cel mai vizionat serial din 2008“. Ultimul episod, difuzat pe 1 iunie, a înregistrat cea mai mare audienţă din întreaga istorie a postului, în ciuda alegerilor locale, care s-au desfăşurat în acea zi. „Reţeta“ a fost aplicată şi pentru noua producţie, „Regina“, la rândul ei, după 4 luni de la lansare, lider de audienţă cu 99% din episoadele difuzate.

Tot în 2008 au mai fost lansate serialele „Îngeraşii“ - o comedie romantică, cu Adela Popescu şi Ioan Isaiu - şi „Doctori de mame“, o dramă inspirată din reali tatea cotidiană a spitalelor româneşti. Se întorc „Îngeraşii“

  • Acasă a pregătit astăzi un program special: la ora 19.30, revine, într- un nou sezon, serialul „Îngeraşii“ (care se va difuza de acum în fiecare luni şi marţi, la aceeaşi oră), iar începând de la ora 20.30, vor fi difuzate două episoade ale telenovelei „Regina“.
  • Mâine-seară, vedetele Acasă se vor aduna la un Carnaval, iar „Poveştirile de noapte“, de la ora 23.30, vor difuza o ediţie specială, în care Cabral şi Mircea Solcanu vor transmite în direct de la Buftea. Cele mai reuşite costume vor fi premiate în cadrul concursului „Regele şi Regina Carnavalului“, moment care va fi transmis în direct. Bogdan Albulescu şi Alina Grigore vor da viaţă cuplului Fester-Morticia din „Familia Addams“, Pavel Bartoşva fi Charlie Chaplin, iar Ioana Maria Moldovan - Josephine, iubita lui Napoleon. Adela Popescu va cânta live, îmbrăcată într-o rochie de epocă.

AUDIENŢĂ

O televiziune pentru femei

  • Acasă TV a rămas lider de piaţă pe segmentul său, urmată de canale precum TV Romantica (Grupul Realitatea-Caţavencu) şi Euforia (Antena 4 - Grupul Intact).
  •  Acum 11 ani, televiziunea Acasă - sucursală a grupului MediaPro, văzută multă vreme ca o „soră“ mai mică a Pro TV-ului - „a defrişat“ terenul pentru televiziunile specializate.
  • Tot atunci, Acasă a mai „bifat“ o premieră, fiind primul canal accesibil numai prin abonamentele de cablu, renunţând la tradiţionala recepţie prin „antenele de bulgari“.

IOAN ISAIU                                                          NICOLETA LUCIU

ALEXANDRU PAPADOPOL                                      LOREDANA GROZA

DENIS ŞTEFAN                                                                LILI SANDU