Evenimentul Zilei > Actualitate > Telenovela „Iubire şi onoare”, exportată în ţările din Africa
Telenovela „Iubire şi onoare”, exportată în ţările din Africa

Telenovela „Iubire şi onoare”, exportată în ţările din Africa

În timp ce la noi azi începe cel de-al doilea sezon, telespectatorii "continentului negru" se vor întâlni pentru prima dată cu eroii telenovelei.

Din această săptămână, ţările vorbitoare de limbă franceză din Vestul Africii vor afla povestea din telenovela "Iubire şi onoare" ("In the Name of Honor"), o producţie MediaPro Pictures pentru Acasă TV. "MediaPro Distribution a finalizat negocierile pentru vânzarea telenovelei «In the Name of Honor» în teritoriile vorbitoare de limbă franceză din vestul Africii şi teritoriile sub administraţie franceză din afara Europei, contractul urmând să se semneze săptămâna viitoare", spune Anca Truţă, general manager MediaPro Distribution.

"Iubire şi onoare" s-a ţesut în jurul crimei de onoare, o practică obişnuită în unele ţări musulmane. Producţia a fost filmată în România, Turcia şi Egipt, iar din distribuţie fac parte tinerii Mădălina Drăghici şi Radu Vâlcan, dar şi nume respectate ale filmului românesc, Maia Morgenstern, Marin Moraru sau Costel Constantin. Succesul filmului se anunţa încă din toamna anului trecut, când la Cannes, la Palais de Festivals, prima telenovelă românească filmată HD a fost una dintre cele mai căutate la MIPCOM, un important târg internaţional de vânzare şi achiziţionare de produse de televiziune.

Până acum, "Iubire şi onoare" a ajuns în case din America Latină (Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Mexic, Venezuela etc.), dar şi în cele din Statele Unite. Lista solicitărilor nu se opreşte aici. "MPD este în negocieri pentru vânzarea telenovelei în următoarele teritorii: Croaţia, Slovacia, Indonezia, India, Filipine. Telenovela va fi promovată şi în cadrul târgurilor de specialitate ce se vor desfăşura în lunile următoare la Miami, Florida, respectiv la Istanbul, Turcia şi Cannes, Franţa", adaugă directorul general Media- Pro Distribution.

Povestea e cea care vinde

Ruxandra Ion, producătorul general al producţiei "Iubire şi onoare", a acordat pentru EVZ un scurt interviu.

EVZ: Ce atrage cel mai mult la această producţie?
Ruxandra Ion:
O telenovelă se vinde internaţional în primul rând datorită poveştii, dar calitatea producţiei, jocul actoricesc, regia, montajul, muzica, sunt elemente la fel de importante.

Pregătiţi şi alte producţii?
Da, avem în dezvoltare mai multe proiecte, nu ştim deocamdată care dintre ele va intra în grila de programe din această toamnă. În luna februarie avem etapa a doua din cel mai mare casting organizat vreodată de studiourile Me diaPro. Căutăm noi talente, tineri, adolescenţi, copii, cei aflaţi la vârsta marilor vise.

SEZONUL DOI

Revoluţie culturală în Emiratul Luminii

De astăzi, revine la Acasă TV, de la ora 20.30, cel de-al doilea sezon din “Iubire şi onoare". Producătorii au pregătit un scenariu palpitant, care se petrece la cinci ani după primele evenimente, alimentat cu alianţe surprinzătoare şi răsturnări de situaţie spectaculoase.

Ilinca (Mădălina Drăghici) este acum o mamă responsabilă, Amir (Radu Vâlcan) încalcă legile Coranului şi intră în gaşca celor din Dorobanţi, iar sora lui, Noor (Cristina Ciobănaşu), acum o adolescentă de 16 ani, duce o viaţă de europeancă. Şi în Emiratul Luminii lucrurile se schimbă.

Viaţa celor de aici este dată peste cap de apariţia Zahirei (Stela Popescu), o veche cunoştinţă întoarsă din SUA, care va revoluţiona viaţa femeilor din Emirat.

LA EXPORT

Poveşti fără frontiere

"Iubire şi onoare" nu este singura producţie românească de acest gen cumpărată de televiziuni de peste hotare. "Inimă de ţigan" a fost cumpărată în Slovacia, Turcia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Bosnia-Herţegovina, Macedonia, Croaţia, America Latină şi SUA; "Îngeraşii" – Cehia, Croaţia, Serbia, Muntenegru, Iran, America Latină şi SUA; "Numai iubirea" – Serbia, Muntenegru, Bosnia, Macedonia, Polonia, Slovacia şi Ucraina; "Regina" – Slovacia, Serbia, Muntenegru şi Slovenia; "Lacrimi de iubire" – Moldova, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Macedonia şi Bulgaria.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: