Italianul a folosit un pistol de mici dimensiuni, folosit de regulă de spioni, susțin anchetatorii. Italianul venise în România în speranța că o va determina pe iubita de etnie romă să se întoarcă la el.

Miercuri după ce a consumat cantități însemnate de alcool în companie rudelor fostei iubite a plecat către pensiunea unde era cazat.

Într-un moment de depresie, rudele fostei iubite le-au povestit poliţiştilor că italianul a început să plângă în mijlocul străzii, a scos pistolul dintr-un buzunar de la piept unde îl ţinea ascuns, l-a pus la tâmplă şi a tras. Glonţul i-a perforat tâmpla dreaptă şi a ieşit prin stânga, potrivit Ziarului de Iași.

Salvatore Iannelli, în vârstă de 52 de ani, se îndrăgostise nebuneşte de ţigancă în urmă cu şase ani. Cei doi au trăit în concubinaj cinci ani în oraşul Napoli, iar în urmă cu un an s-au despărţit. Despărţirea lor ar fi avut la bază criticile părinţilor fetei, Gabriela Şerban, care locuiesc în Podu Iloaiei, că bărbatul ar fi prea bătrân. În urmă cu un an, ea a pus capăt relaţiei, iar de atunci, el a încercat prin toate mijloacele să se împace.

În acest sens, chiar dacă cei doi erau despărţiţi de un an, italianul a trimis bani familiei fetei din Podu Iloaiei, aproape lunar. „Mai trimitea câte 30 de euro, 50 sau 100. Ţinea la noi“, au spus rudele fetei. Pentru a o convinge să reia relaţia, italianul a decis să intre direct în „miezul“ problemei şi s-a hotărât să vină în România pentru a discuta cu părinţii femeii.

Acum, italianul are șanse mici de supraviețuire. Poliția a deschis o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat.