Telefonul mobil și radiațiile. Află cum îți poate afecta creierul și metabolismul

Cine se poate lipsi în zilele noastre de telefonul mobil? Îl ținem tot timpul cu noi pentru a putea fi gășiți de oricine în caz de nevoie. Dar știai că telefonul mobil îți poate afecta activitatea cerebrală și metabolismul?

Studiile recente arată că o convorbire telefonică de 50 de minute a afectat metabolizarea glucozei în regiunea creierului ce a stat lângă antena telefonului mobil. Pentru a elimina acest efect este suficient să folosim căști sau hands free și astfel evităm contactul direct alt telefonului cu capul.

Alte studii anterioare arată că o distanță de 30 de cm este suficientă pentru a ne feri radiațiile telefonului mobil. O atenție sporită ar trebui să fie în cazul copiilor și adolescenților.

La aceștia, țesutul nervos este încă în dezvoltare.

Oamenii de știință care au condus studii epidemiologice în domeniu, nu au avut rezultate concludente care să demonstreze cu siguranță legătură dintre celulare și tumori la creier.

Autorii susțin că este nevoie de alte cercetări pentru a evalua dacă efectele mobilelor pot avea consecințe grave pe termen lung.

Cum te protejezi de radiațiile telefonului mobil Este adevărat că e mai bine să previi decât să tratezi. Chiar dacă efectele telefoanelor mobilelor nu sunt clare sau demonstrate 100% poți să te aperi de radiațiile lor urmând câteva sfaturi foarte simple.

1. Ține-ți telefonul la distanță de cap sau de corp pe cât posibil. Când dormi, ține-l la cel puțin 40 de centimetri de ține și in niciun caz nu sub pernă.

2. Când apelezi pe cineva, nu pune imediat telefonul la ureche.

Apropie-l abia după ce a răspuns. Imediat după ce formezi numărul, telefonul emitele cele mai multe radiații. Unele studii au arătat că este mai bine să ținem telefonul la urechea stânga pe timpul unei convorbiri.