Colecționarii și-au găsit un nou obiect în care investesc: vechile telefoane publice. Acestea sunt cele mai căutate de colecționari și oferă sume mari pentru ele, un simplu telefon public care funcționează cu monede ajunge să coste aproximativ 6.500 de lei pe piață din cauză că acestea aui fost casate și se găsesc cu adevărat greu.
Telefoanele publice, tot mai căutate
Predecesoarele telefoanelor mobile din ziua de astăzi sunt telefoanele publice care și-au pierdut din popularitate masiv cu trecerea timpului. Cu toate astea, ele au devenit foarte apreciate în rândul colecționarilor, oferind sume impresionante pentru a le deține.
Povestea telefoanelor publice
Cu mult timp în urmă, telefoanele nu erau atât de comune precum sunt în ziua de astăzi. Pentru a putea vorbi cu cineva era mult mai dicil, comparativ cu vremurile actuale, trebuia să mergi la colț de stradă și să plătești o sumă care nu era chiar mică.
În prezent, telefoanele publice, care au rămas blocate în timp și se găsesc în zone părăsite sau în anumite gări foarte evchi, au devenit populare pentru colecționari. Cei care le-au luat și le vând pot obține o mică avere pe ele, sumele ajungând chiar până la 6.500 de lei.
Prețul unui telefon vechi la fel de mare precum prețul unui telefon performant
Într-o postare pe un grup de coleționari de pe Facebook, un român oferea o sumă mare pentru un simplu telefon. Postarea era intitulată „Caut acest telefon”, fiind însoțită de o poza unui telefon cu monede, vechi, pe care se oferea o sumă impresionantă.
Oamnii au fost răvășiți de postarea sa, afirmând că acestea se găsesc peste tot și că este foarte ușor să le iei. O persoană a glumit în cadrul postării spunând „Mergi în gara Gherla și îl iei cu tot cu perete, că nu mai are cheie să-l dea jos”, iar altcineva a adăugat „Cu tot cu gară”.
Datorită rarității lor, ele sunt scumpe dintre-un anumit motiv, un comentariu de la o postare susținând că un telefon public a fost vândut cu suma de aproximativ 6.500 de lei. Acesta a spus că „Au fost duse la fier vechi și distruse. Sunt rare. Doar unde au fost prin instituțiile publice ar mai fi”.