Vasile Miriuță, antrenorul echipei Dinamo, va rămâne în legendele fotbalului românesc, din cauza umilinței trăite la Dinamo. Nu e vorba doar de eșecurile de pe teren, ci și de tratamentul la care a fost supus de conducători. Marți dimineață, tehnicianul s-a trezit că i-a dispărut mașina din parcarea hotelului.

N-a dezarmat

Miriuță n-a anunțat poliția, ci a mers să discute cu oamenii care asigură paza la respectivul stabiliment. Astfel, urmărind înregistrările video, a descoperit că „hoțul” erau chiar un oficial al clubului. La finalul meciului cu CFR Cluj (scor 0-2), tehnicianul nu are de gând să plece decât dacă va fi concediat.

Șefii au recepționat mesajul și au încercat, într-un mod lamentabil, să-i forțeze mâna. Însă, Miriuță a arătat că poate trece peste orice umilință și a decis să țină cu dinții de scaun.

Napoli, amenințat cu o Dacie 1100 și cu o garsonieră la periferie

Nicolo Napoli, trăit un episod tragi-comic, în 2004, la prima experiență în România. Italianul preluase formația Universitatea Craiova, iar patronul Dinel Staicu a încercat imediat să scape de el. Fostul fotbalist al lui Juventus a fost trimis la echipa a doua și a primit amenințări din partea finanțatorului: dacă nu demisionează, primește o Dacie 1100 și o garsonieră într-o zonă mărginașă a Craiovei. Napoli a plecat, dar a mai revenit la Universitatea în 2007, 2011, 2013, iar acum pregătește formația lui Adrian Mititelu, care evoluează în liga a IV-a.

Stoichiță primea indicații în timpul meciurilor, la telefon

Mihai Stoichiță a fost umilit în multe ocazii de Gigi Becali, dar n-a părut deranjat niciodată. Cel poreclit pe nedrept „Lippi” a suportat cu stoicism, ghidându-se după dictonul „Patronul are întotdeauna dreptate”. La un meci disputat de „roș-albaștri”, în Giulești, contra Rapidului, Gigi Becali l-a sunat pe Stoichiță, căruia i-a dictat schimbările. La despărțirea din 2012, tehnicianul ar fi trebuit să mai primească 7-8.000 de euro, dar Becali i-a spus că „Lasă, măi, Mihaie, că nu stai tu în banii ăștia”.

Victor Pițurcă a fost interzis în cantonament

Colaborarea dintre Adrian Mititelu și Victor Pițurcă a fost apocaliptică pentru Universitatea Craiova. Fostul selecționer al României i-a preluat pe „alb-albaștri” în 2010, dar la puțin timp s-a certat cu patronul, care îi reproșa că nu investește la club. Mititelu i-a interzis lui „Piți” să mai intre în cantonamentul echipei, iar tehnicianul l-a dat în judecată.

Scandalul a luat amploare, pentru că Pițurcă a câștigat procesul în care a invocat 7 milioane de euro. Mititelu a făcut recurs, a mers în instanțele civile, iar Universitatea a fost dezafiliată de Federația Română de Fotbal.

Ajunsă în liga a 2-a, echipa a sucombat sub patronajul fostului membru al galeriei oltene.

Te-ar putea interesa și: