Tehnici de relaxare prin resperație. Majoritatea oamenilor greșesc atunci când trec prin momente dificile

Sursa foto Dreamstime

Respirație conștientă, esențială mai ales în momentele dificile. Inspirați adânc. Acum expirați. S-ar putea să observați deja o diferență a felului în care vă simțiți. Respirația este un instrument puternic pentru a atenua stresul și a vă face să vă simțiți mai puțin anxios. Unele exerciții simple de respirație pot face o mare diferența, dacă le transformați în rutină.

Înainte de a începe, țineți cont de aceste sfaturi:

Alegeți un loc în care să faceți exercițiul de respirație. Ar putea fi în pat, pe podeaua sufrageriei sau într-un scaun confortabil.

Nu îl forțați. Acest lucru vă poate face să vă simțiți mai stresat.

Încercați să îl faceți la aceeași oră, o dată sau de două ori pe zi.

Purtați haine confortabile.

Multe exerciții de respirație durează doar câteva minute. Când aveți mai mult timp, le puteți face timp de 10 minute sau mai mult pentru a obține beneficii și mai mari.

Respirația lentă reduce stresul. Sursa foto Dreamstime

Respirație profundă

Majoritatea oamenilor respiră scurt, superficial, în piept. Acest lucru vă poate face să vă simțiți anxios și să vă diminuați energia. Cu această tehnică, veți învăța cum să respirați mai adânc, până în burtă.

Așezați-vă confortabil. Vă puteți întinde pe spate în pat sau pe podea, cu o pernă sub cap și genunchi. Sau puteți sta pe un scaun, cu umerii, capul și gâtul sprijinite de spătarul scaunului.

Inspirați pe nas. Lăsați burta să se umple cu aer.

Expirați pe nas.

Puneți o mână pe burtă. Puneți cealaltă mână pe piept.

Pe măsură ce inspirați, simțiți cum vi se ridică burta. Pe măsură ce expirați, simțiți cum vă coboară burta. Mâna de pe burtă trebuie să se miște mai mult decât cea de pe piept.

Respirați adânc și complet încă trei ori. Respirați din plin în burtă, pe măsură ce aceasta se ridică și coboară odată cu respirația.

Concentrarea asupra respirației

În timp ce respirați profund, folosiți o imagine în minte și un cuvânt sau o frază care să vă ajute să vă simțiți mai relaxat.

Închideți ochii dacă sunt deschiși.

Respirați adânc de câteva ori.

Inspirați. În timp ce faceți asta, imaginați-vă că aerul este plin de un sentiment de pace și calm. Încercați să o simțiți în tot corpul.

Expirați. În timp ce faceți asta, imaginați-vă că aerul pleacă cu stresul și tensiunea.

Acum folosiți un cuvânt sau o frază care să însoțească respirația. În timp ce inspirați, spuneți în gând: „Respir pace și calm”.

În timp ce expirați, spuneți: „Expir stresul și tensiunea”.

Continuați timp de 10 până la 20 de minute.

Timp egal pentru inspirație și expirație

În acest exercițiu, veți regla timpul cât inspirați cu timpul cât expirați. Cu timpul, veți crește timpul pe care îl puteți inspira și expira în același timp.

Stați confortabil pe podea sau pe un scaun.

Inspirați pe nas. În timp ce o faceți, numărați până la cinci.

Expirați pe nas până numărați la cinci.

Repetați de mai multe ori.

Odată ce vă simțiți confortabil cu respirațiile care durează câte cinci numărători, măriți durata inspirării și expirării. Puteți ajunge la respirații care durează până la 10 respirații.

sursa: webmd.com