Teatrul Lucia Sturdza-Bulandra sea flă în plin scandal. Potrivit surselor judiciare, contabila-şefă şi casiera sunt bănuite că şi-ar fi însuşit patru milioane de lei din banii teatrului cu ajutorul altei femei.
Teatrul Lucia Sturdza-Bulandra, în plin scandal: Percheziţii ale procurorilor
Există suspiciuni de delapidare, la Teatrul„Lucia Sturdza-Bulandra”. În acest context, poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, trei percheziţii într-un dosar care vizează suspiciuni de delapidare la această insituție.
Mai exact, miercuri, 9 octombrie, poliţiştii l Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de „delapidare” cu consecinţe deosebit de grave”, se arată în comunicatul emis de Poliţia Capitalei.
Poliția Capitalei mai arată că „în perioada februarie 2018 -august 2019, trei femei, în vârstă de 50, 53, respectiv 67 de ani, două dintre ele având calitatea angajaţi ai unei instituţii publice, şi-ar fi însuşit din casieria instituţiei suma de aproximativ 4.000.000 de lei”.
Metoda prin care au furat banii
Sursa menționată a specificat că „ar fi fost întocmite 10 registre de casă prin care s-ar fi dispus efectuarea a 160 de plăţi în numerar către 33 de colaboratori, în calitate de beneficiari ai veniturilor din drepturi de autor, fără ca aceste persoane să aibă încheiate contracte cu respectiva instituţie şi fără ca aceştia să primească efectiv respectivele sume de bani, ori au primit sume considerabil mai mici decât cele menţionate în statele de plată”.
În urma cercetărilor efectuate au fost identificate trei persoane, bănuite de comiterea faptei. În acest context, mai arată comunicatul, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în municipiul București.
Angajatele de la Teatrul Lucia Sturdza-Bulandra, duse la audieri
Persoanele în cauză au fost depistate și urmează să fie conduse la audieri, urmând ca, ulterior să fie dispuse măsurile legale. Acțiune a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “delapidare” cu consecințe deosebit de grave.
Poliția Română face precizarea că, „pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.