Teatrul „Gong” din Sibiu a renunţat la locurile cu numărul 13 dar și la rândul cu același număr din sălile de spectacol pentru a oferi un confort mai bun mai ales spectatorilor superstiţioşi.
Teatrul Gong a eliminat toate locurile notate cu numărul 13
Se spune că numărul 13 aduce numia necazuri. Mai mult, atunci când 13 cade marțea sau sâmbăta se spune că este cu noroc, dar atunci când pică vinerea, este zi cu ghinion. Ținând cont de aceste superstiţii, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu a modificat structura sălilor de spectacol prin eliminarea locurile numerotate cu 13.
Managerul Teatrului, Adrian Tibu, a declarat că „superstiţiile definesc cultura unui loc”, din acest motiv se dorește „ca experienţa la teatru să fie excelentă”. De asemenea, a mai subliniat mangerul, măsura este „pentru a evita orice disconfort legat de aşezarea spectatorilor în sală”, și așa s-a decis eliminarea „rândului 13 și a altor locuri notate cu numărul 13”.
Managerul de la Teatrul Gong din Sibiu a explicat, de asemenea, cum vor fin numerotate rândurile din sala de spectacol după această schimbare. Rândul 13 devine rândul 14, locul 13 devine locul 14 şi tot așa.
De unde această teamă pentru numărul 13
În numerologie, numărul 13 este unul de probă, care spune că este o datorie karmică. Numărul 13 poate inspira teama pentru că persoanele care rezonează puternic cu numărul 13 au lăsat în urmă ceva nerezolvat, iar acum au ceva de achitat.
Se mai spune că numărul 13 aduce numai nenorociri deoarece la „Cina cea de Taină”, au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli și Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat.
De exemplu în antichitate se considera că ziua de 13 aducea ghinion deoarece venea după data de 11 care însemna dezvoltare spirituală și după data de 12, care reprezenta perfecțiunea, iar numărul 13 simboliza distrugerea perfecțiunii și a spiritului.