Te machiezi? Efectele DEVASTATOARE asupra OCHILOR / VIDEO

Te machiezi? Efectele DEVASTATOARE asupra OCHILOR / VIDEO

Specialiştii au vorbit în nenumărate rânduri despre efectele negative pe care produsele cosmetice le pot produce asupra ochilor.

Pe lângă machiaj, ochii intră în contact, în timpul unei zile, cu mulţi factori nocivi, cum ar fi praful, microbii, poluarea. De aceea, este esenţial să ne demachiem corespunzător, mai ales în zona ochilor.

Creşterea riscului

Ai grija să nu foloseşti produse expirate, mai ales în zona ochilor. Ochii se vor irita foarte uşor şi poţi face alergii sau chiar infecţii, conform garbo.ro. De asemenea, trebuie să citim cu atenţie eticheta şi să avem grijă ca in compoziţia lor să nu intre parabenii. Aceştia sunt compuşi extrem de dăunători, care pot conduce la apariţia unor alergii.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, folosirea lor a fost legata şi de creşterea riscului apariţiei melanomului cutanat, dar si a cancerului de sân - parabenii comportându-se precum unii hormoni umani (estrogenii) şi determinând tulburări endocrine la nivelul ovarelor, tiroidei şi al hipotalamusului. De aceea, produsele cosmetice pentru care optăm trebuie să nu conţină conservanţi, chiar dacă au un termen de valabilitate mai scurt.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/pfq000AF1i8" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>