Tatiana Niculescu Bran a anunțat, ieri, că a demisionat de la Cotroceni. Ea a precizat că decizia sa a fost motivată de constatarea că, în cele patru luni petrecute la Palat, colaborarea cu presa nu a fost cea pe care ar fi dorit-o.

„M-am retras din funcția de purtător de cuvânt, de comun acord cu Președintele României. Decizia mea a fost motivată de constatarea că în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care aș fi dorit-o. Voi susține în continuare proiectul de țară al domnului Președinte Klaus Iohannis, indiferent de raporturile mele profesionale cu Administrația Prezidențială”, a precizat Tatiana Bran prin intermediul unui comunicat de presă.

Contul de Facebook a dispărut

Aceasta a fost prima și ultima declarație oficială pe care a făcut-o Tatiana Bran în calitatea sa de purtător de cuvânt pe site-ul Administrației Prezidențiale.Până la închiderea ediției, ea nu a putut fi contactată telefonic pentru mai multe detalii. De asemenea, contul ei de Facebook a fost șters. La consultările de luni, de la Cotroceni, aceasta a stat în rândul doi, iar la conferința de presă susținută de Klaus Iohannis la finalul întâlnirilor, Tatiana Bran nu a fost prezentă.

Tatiana Bran este al doilea consilier al președintelui Klaus Iohannis care pleacă de la Cotroceni, după George Scutaru.

Prima gafă făcută de ea a fost o postare pe Facebook. Ea critica „mobilierul vetust din vremea comunismului, covoare înflorate pe fond roșu închis, perdele grena” din Palat și spunea că nu există nicio cantină la care angajații să poată mânca. Între timp Administrația Prezidențială a început demersurile pentru a redeschide cantina din Palatul Cotroceni.

Cum a ales-o Klaus Iohannis

Tatiana Niculescu Bran a povestit că primul contact cu Klaus Iohannis l-a avut în campania prezidențială, când i-a trimis un email în care îi scria „veți câștiga”. «Cred că înainte de Ziua Națională am primit un mesaj de la dl. Președinte care mă întreba dacă putem să ne vedem. Mi-a propus să conduc Departamentul de Comunicare de la Cotroceni și să fiu purtător de cuvânt. Eu m-am îndoit de potrivirea mea pentru acest post și i-am și spus că eu sunt de fapt timidă. În același stil inconfundabil și care-ți dă de fapt foarte mult curaj, răspunsul a fost „Și eu”, adică „și eu sunt timid” și „iată, cu toate astea, ne aflăm în aceeași barcă”. Și zic: „dar chiar credeți că eu aș fi omul potrivit?” Răspunsul a fost iarăși la fel de scurt și de precis: „Cred”».

Te-ar putea interesa și: