Evenimentul Zilei > Actualitate > Nadia Comăneci despre moartea tatălui său: „Este un moment deosebit de greu”
Nadia Comăneci despre moartea tatălui său: „Este un moment deosebit de greu”

Nadia Comăneci despre moartea tatălui său: „Este un moment deosebit de greu”

Gheorghe Comăneci, tatăl faimoasei sportive, a decedat astăzi la Spitalul Universitar de Urgență București. El suferea de ciroză și era internat la Terapie Intensivă, după ce inițial fusese dus la secția de Gastroenterologie.

UPDATE: Fosta gimnastă a declarat, în urmă cu câteva momente, că-și dorește ca detaliile care țin de înmormântarea tatălui ei să nu fie făcute publice:
„Pierderea cuiva drag este pentru fiecare dintre noi un moment deosebit de greu, mai ales când acea persoană este părintele tău, cel care ţi-a fost alături la primii paşi în viaţă şi care te-a sprijinit atunci când ţi-a fost greu. Oricine a pierdut un părinte, o persoană dragă, înţelege cât de greu este să vorbeşti în aceste clipe, chiar şi despre momentele frumoase pe care le-ai petrecut cu părintele tău, sau despre orice altceva”, a spus Nadia.
Sportiva a mai adăugat că vrea să le mulțumească celor care au transmis condoleanţe, încurajări şi gânduri bune familiei sale.
Gheorghe Comăneci, tatăl fostei campioane olimpice la gimnastică Nadia Comăneci, a murit astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde era internat din 26 decembrie, din cauza unei ciroze decompensate.
În vârstă de 76 de ani, Gheorghe Comăneci nu mai avea o relaţie foarte strânsă cu celebra sa fiică.
De altfel, părinţii Nadiei, Gheorghe şi Ştefania Alexandrina Comăneci, erau despărţiţi încă din anii ’70. Dacă mama Nadiei s-a mutat la Bucureşti, Gheorghe Comăneci a preferat să rămână la Oneşti. Tehnician agricol de meserie, tatăl Nadiei făcuse o pasiune din profesia sa. Îşi deschisese la Oneşti chiar şi un magazin în care vindea murături.
Supus unor transfuzii în spital
În luna decembrie a anului trecut, tatăl Nadiei Comăneci a fost adus în stare gravă la Spitalul Universitar din Bucureşti, de la Onești, cu o hemoragie digestivă. Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar, Andrei Georgescu, a declarat atunci că tatăl fostei mari gimnaste suferea de o ciroză cu varice semirupte. El a fost supus unor transfuzii de sânge în spital, după ce medicii au constatat că avea o hemoglobină extrem de scăzută (8 în loc de 12).
Nadia și-a vizitat tatăl, dar a refuzat să ofere detalii despre starea lui
Nadia și-a anulat petrecerea de Revelion și a venit în țară pentru a fi alături de tatăl ei. Contactată de Libertatea, fosta gimnastă a răspuns, printr-un SMS:„Vă mulțumesc pentru grija voastră, dar, pur și simplu, nu sunt în stare acum să dau amănunte despre starea de sănătate a tatălui meu. Vă rog frumos să mă înțelegeți”

  • Nadia Comăneci, la căpătâiul tatălui bolnav
  • Decembrie 2011. Tatăl Nadiei Comăneci, internat de urgență la spital