Tată sancționat pentru că și-a pus fiica minoră la volan

Tată sancționat pentru că și-a pus fiica minoră la volan Camioane. Sursa foto: Pixabay

Un bărbat s-a ales cu sancțiuni, după ce și-a pus fiica la volanul mașinii și a lăsat-o să conducă. Acesta a filmat toată scena, iar secvența video a ajuns în vizorul oamenilor legii.

Poliția s-a autosesizat în baza unei secvențe video din online, în care o fetiță efectuează câteva manevre de deplasare, fiind la volanul unei Toyota.

(I) responsabilitatea unui tată

„Merge la vârsta de 7 ani la volan mai ceva ca unul mare”, a scris tatăl fetiței.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: captură video

Polițiștii au identificat tatăl copilei. Acesta are 31 de ani și este locuitor al satului Selemet, din raionul Cimișlia, Republica Moldova.

Sancționat pentru că și-a expus riscului fiica

Bărbatul a fost sancționat pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare de către părinţi sau de către persoanele care îi înlocuiesc a obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului.

Procesul verbal a fost remis Instanței de Judecată pentru primirea unei decizii conform competenței.

Sursa foto: Poliția R. Moldova

Poliția amintește părinților că atunci când permit unui minor să conducă un vehicul, pericolul pentru viața copilului este iminent.

Anual, circa 430 de minori sunt implicați în accidente rutiere și în cele mai multe cazuri în calitate de pietoni. Riscul unui minor de a suferi traume într-un accident rutier în municipiul Chișinău este de două ori mai mare decât în restul țării. Anual, circa 100 de minori rămân cu probleme grave de sănătate, cu anumite dezabilități, pe tot parcursul vieții, din cauza accidentelor rutiere, iar 15-20 de minori își pierd viața.

„Peste 90% din toate decesele minorilor au loc în afara municipiului Chișinău. În municipiul Chișinău, copiii în multe cazuri rămân traumați. Riscul unui minor din afara municipiului, de a muri într-un accident rutier, este de patru ori mai mare decât în municipiul Chișinău”, a declarat Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” în cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, realizată în partenerat cu Pavel Apostol, șeful secției evidență și analiză a accidentelor rutiere din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Public.

În ultimii opt ani, în municipiul Chișinău, 64,9% dintre cei care și-au pierdut viața într-un accident rutier au fost pietoni; 16,7% - conducători auto; 14,2% - pasageri; 2,8% - motocicliști; iar 1,4% – cicliști și alte unități ușoare. În restul țării, situația este alta din cauza vitezei excesive: 32,8% – pietoni; 26,6% - conducători auto; 24,2% - pasageri; 8,6% - mitocicliști; 7,9% - cicliști și alte unități ușoare.