TAS a amânat audierea în cazul Contador

TAS a amânat audierea în cazul Contador

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a amânat judecarea cazului în care ciclistul spaniol Alberto Contador, triplu câştigător al Turului Franţei, este acuzat de dopaj în timpul cursei din 2010.

Tribunalul elveţian şi-a anunţat ieri decizia de a amâna audierea în cazul de dopaj al lui Alberto Contador, care urma să aibă loc în perioada 1-3 august. Hotărârea a fost luată la cererea agenţiei mondiale anti-doping (WADA), înaintată cu acordul ciclistului şi cel al federaţiei spaniole de ciclism, informează “L’Equipe”. Motivele nu au fost precizate.

Este a doua amânare în acest caz, după ce audierea din iunie a fost reprogramată pentru luna august, după încheierea ediţiei 2011 a Turului ciclist al Franţei.

Contador, învingător în Marea Buclă în 2007, 2009 şi 2010, a fost depistat pozitiv în timpul cursei de anul trecut cu o cantitate mică de clenbuterol, substanţă care îmbunătăţeşte performanţele sportive. Ciclistul a acuzat atunci o contaminare alimentară, fiind iertat de federaţia de ciclism din ţara sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Federaţia internaţională de ciclism (UCI), alături de WADA, a făcut apel la decizia spaniolilor, cazul urmând să fie judecat de TAS, care i-ar putea anula lui Contador trofeul din Le Tour 2010.