Evenimentul Zilei > Justitie > „Țarul CFR”, Mihai Necolaiciuc, rămâne în închisoare
„Țarul CFR”, Mihai Necolaiciuc, rămâne în închisoare

„Țarul CFR”, Mihai Necolaiciuc, rămâne în închisoare

Judecătoria Medgidia a respins liberarea condiționată a fostului director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, încarcerat de doi ani la Penitenciarul Poarta, în urma unei condamnări la opt ani închisoare pentru abuz în serviciu. Soluția judecătorilor din Medgidia poate fi contestată la Tribunalul Constanța.

Deși deținutul Mihai Necolaiciuc declara, în urmă cu două luni, pentru EVZ, că având peste 60 de ani, nici nu trebuia să fie închis, pentru că îndeplinise de mult fracția necesară pentru a fi liber, judecătorii au decis altfel. Este a cincea încercare, în instanță, a țarului CFR de a scape de pușcărie. Eliberarea lui condiționată a fost propusă, de fiecare dată, de Comisia de liberări din Penitenciarul Poarta Albă. Odată a și obținut-o la Medgidia însă contestația procurilor DNA a fost acceptată de Tribunalul Constanța.

Judecătoria Medgidia a respins, astăzi, cererea de eliberare. Soluția pe scurt: “Respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Poartă Albă, județ Constanţa, cu privire la condamnatul Necolaiciuc Mihai, deţinut în Penitenciarul Poartă Albă, jud. Constanţa. Stabileşte termen de reînnoire a cererii după 3 luni de la dată rămânerii definitive a prezenței. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 04.10.2018.”

În urmă cu aproape doi ani, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat de Curtea de Apel București la opt ani închisoare pentru abuz serviciu pentru că ar fi devalizat CFR cu cel puțin 50 milioane de euro. “La 23 noiembrie 2016 făcusem deja 1.228 de zile, aresturile preventive. Și mie îmi trebuiau 974 de zile. Că am și peste 60 de ani și fac numai o treime. Deci mie îmi trebuia, din 8 ani, să fac 2 ani și 8 luni. Și am 3 ani și 2 luni depășire de fracție. Deci am șase ani aproape, de când fac pușcărie. Zi la zi!” declara, în luna august, pentru EVZ, Mihai Necolaiciuc.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.