1. Dacă vă aflați în Marea Britanie cel mai apropiat vecin este Irlanda – a fost numită a zecea țară din lume cea mai sigură. A urcat  două locuri din 2016 pentru a ajunge la această poziție în prezent. Irlanda este îndepărtată din punct de vedere geografic de puterile implicate în conflicte globale (cum ar fi America, Coreea de Nord, Rusia și Iran), ceea ce o face o țară bună pentru refugiu. 

2. Dacă vă aflați în SUA când izbucnește cel de-al Treilea Război Mondial, Canada este cel mai bun pariu pentru oricine din SUA. A fost clasată ca cea de-a șasea cea mai sigură țară din lume de Indicele Global al Păcii.  

3. Dacă vă aflați în Franța sau Italia în cazul celui de-al Treilea Război Mondial oricine din aceste două ţări ar trebui să se îndrepte spre Austria. Austria este a treia țară sigură din lume.  De asemenea, este considerată a doua țară cea mai pașnică din Europa, conform indicelui. 

4. Dacă vă aflați în Spania când are loc de-al Treilea Război Mondial Portugalia este cel mai sigur loc pentru a scăpa, deoarece este a patra țară pașnică. A fost oficial neutră în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a rămas în afara conflictelor străine.  

5. Dacă vă aflați în Australia în cazul unei nenorociri, oamenii ar trebui să aleagă  Noua Zeelandă în cel mai rău caz. Țara este înconjurată de mare, astfel încât ar putea evita invazia sau atacul din alte țări.  De asemenea jumătate din energia electrică a țării provine din energia hidroelectrică și are un teren fertil – care ar putea fi util dacă alegeţi să vă retrageţi departe restul lumii şi să vă faceţi repede un rost. 

6. Dacă vă aflați în Rusia când se întâmplă cel de-al Doilea Război Mondial (Rusia este unul dintre liderii mondiali care provoacă tensiuni pe scena mondială atunci când vine vorba de amenințarea cu războiul), refugiul în Japonia în caz de dezastru este cel mai indicat. Japonia fiind cea de-a 9-a țară sigură din lume.  Împreună cu țările învecinate, Japonia și-a sporit capacitățile militare, aderând la indicele global al păcii. 

7. Dacă vă aflați în Europa de Est în cazul celui de-al Treilea Război Mondial, Republica Cehă ar fi o opțiune bună pentru oricine din Europa de Est. Spre deosebire de un număr tot mai mare de țări europene, Republica Cehă nu are o istorie recentă a terorismului fiind o opţiune sigură.

8. Dacă vă aflați în Germania,  ar trebui să alegeţi  Danemarca învecinată – a cincea țară cea mai sigură din lume.  Este singura țară scandinavă care este în primele 10 în Indexul Global al Păcii. 

9. Dacă vă aflați în India, Pakistan și Asia de Sud-Est în cazul unui Război Mondial,  Singapore ar fi cea mai sigură țară pentru oricine din aceste zone.  Singapore este a opta țară cea mai sigură din lume. Împreună cu Republica Cehă, Singapore a prezentat cele mai mari îmbunătățiri, conform Indicele Global al Păcii.  

10. Sunt trei locuri față de anul trecut unde nu ar trebui să mergeți dacă are loc cel de-al Treilea Război Mondial. Aşadar, cele mai periculoase țări din lume au fost  dezvăluite. Riscurile internaționale SOS au evidențiat țările care prezintă riscuri extreme, dintre care multe se găsesc în Orientul Mijlociu și Africa și nu ar trebui vizitate în niciun caz, titrează express.