Ţările cu cele mai stresate femei

Ţările cu cele mai stresate femei

Analiştii spun că femeile au din ce în ce mai multe responsabilităti, iar în acest caz acţionează stresul. Conform unui studiu Nielsen, realizat sub titulatura "Women of Tomorrow" pe aproape 6.500 de femei din 21 de ţări arată că, în multe ţări, procentul de femei care susţin că sunt stresate este foarte mare.

În India, 87% dintre femei spun că sunt stresate cea mai mare parte din timp, iar 82% susţin că nu au timp să se relaxeze, informează CNN. Majoritatea femeilor din Mexic (74%), Rusia (69%), Brazilia (67%), Spania (66%), Franţa (65%) susţin şi ele că sunt foarte stresate.

Lipsa timpului liber

În topul ţărilor în care femeile sunt stresate figurează şi Africa de Sud, Italia, Nigeria, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite. Analiştii subliniază că, deşi companiile au evoluat si din ce în ce mai multe femei au locuri de muncă şi bani, rămân în continuare şi cu responsabilităţile casnice, în loc să aibă mai mult timp liber.Procentele sunt mai scazute în unele ţări, deşi se apropie de 50% (Germania - 47%, Thailanda - 45%, Coreea de Sud - 45%, Malaezia si Suedia - 44%). Sondajul mai dezvăluie şi câteva informaţii despre comportamentul femeilor în materie de consum: femeile din India sunt cele care cheltuie cel mai mult pe cosmetice sau produse de îngrijire personală, iar 96% susţin că dau banii pe haine. Conform studiului, acesta este un comportament des întâlnit în ţările în curs de dezvoltare.  

Ne puteți urmări și pe Google News