Evenimentul Zilei > Social > Tăriceanu vrea să-i taie din atribuţii lui Fenechiu
Tăriceanu vrea să-i taie din atribuţii lui Fenechiu

Tăriceanu vrea să-i taie din atribuţii lui Fenechiu

Călin Popescu-Tăriceanu a încercat ieri să-l înlăture pe Relu Fenechiu de la şefia filialei PNL Suceava, organizaţie pe care liderul liberalilor ieşeni o conduce interimar.

Disputa dintre cei doi s-a consumat în şedinţa conducerii PNL, pe care Fenechiu a părăsit- o trântind uşa în urma sa.

Totul a început după ce primarul Bacăului, Romeo Stavarache, şi-a anunţat colegii că nu mai poate conduce şi filiala Neamţ. Vicepreşedintele Puiu Haşotti a cerut ca de un tratament similar să aibă parte şi Relu Fenechiu, care conduce filiala PNL Iaşi şi este interimar la Suceava. Fenechiu a sărit ca ars, invocând faptul că, în momentul în care a preluat şefia la Suceava, „filiala era la pământ”, iar sub conducerea sa şi-ar fi îmbunătăţit scorul electoral. În replică, Tăriceanu i-a spus că nu e normal să se considere „mai presus de ceilalţi”.

Repoziţionare înaintea congresului

Deşi nu s-a luat o decizie, Fenechiu a părăsit sala nervos, „trântind uşa în urma sa”, susţin membri ai conducerii liberale. „Am fost supărat de o asemenea încercare şi de felul în care s-a pus problema. Mi-e greu şi mie să conduc două filiale în acelaşi timp şi ar fi bine ca liderii partidului să-mi înţeleagă efortul. Am părăsit şedinţa mai devreme pentru că aveam o întâlnire”, explică însă retragerea intempestivă Fenechiu.

Repoziţionarea lui Tăriceanu vine în contextul trecerii liderului PNL Iaşi în tabăra lui Crin Antonescu, care vrea să preia la congresul de la sfârşitul lunii şefia PNL. De altfel, de un tratament similar a avut parte şi Norica Nicolai, o altă susţinătoare a lui Antonescu, care a fost înlocuită din fruntea organizaţiei PNL Arad, pe care o conducea interimar.