Înformații cu privire la această întâlnire a oferit și Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe contul său de Facebook.  La rândul lui, Tăriceanu i-a invitat pe aceștia să facă o vizită în România și să vadă situația la fața locului, „așa cum este ea, nu cum o prezintă unii binevoitori”.

Conform jurnaliștilor de la G4media, se pare că, cu numai câteva zile înainte de vizita lui Tăriceanu în SUA, ALDE a apelat la serviciile oferite de către o firmă de lobby. Acest fapt este dovedit prin contractul înregistrat oficial în data de 8 aprilie pe site-ul Departamentului de Justiție.

În contractul de 50,000 de dolari, plătibili în trei tranșe, este prevăzut faptul că această firmă de consultanță se angajează să programeze ”întâlniri între reprezentanții ALDE România cu oficiali guvernamentali în timpul săptămânii din 8 aprilie”.

O primă tranșă în valoare de 10.000 de dolari a trebuit plătită simultan cu prestarea serviciului, iar celelalte două tranșe în valoare de 20.000 de dolari vor fi plătite pe 5 mai respectiv 5 iunie.

„Keystone a semnat în 2017 un contract de lobby cu o facțiune politico-militară din Libia, acuzată de încălcarea drepturilor omului, potrivit Politico. “Governor of Eastern Libya”, primul client străin al firmei, este Gen. Abdul Raziq al-Nadori, șeful de stat major al Libyan Național Army, una dintre forțele care se luptă pentru controlul Libiei. De contract urma să se ocupe Ari Mittleman, fondatorul Keystone, și Vladimir Petrovic”, potrivit Politico.

Mercury este o companie de consultanță apropiată de Partidul Republican și care a fost menționată de Robert Mueller în investigația care privea presupusul amestec al Rusiei în campania din SUA. Potrivit publicației The Daily Beast, Mercury a înflorit sub administrația Trump și a continuat să facă afaceri cu oligarhi ruși, în ciuda atenției lui Mueller. Unul dintre clienții săi este oligarhul rus, Oleg Deripaska, extrem de apropiat de Putin.