După o audiere în comisia de control a SRI care a durat două ore, Călin Popescu Tăriceanu l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis, despre care a afirmat că ar trebui să fie măcar un pic rezervat în ceea ce privește DNA și să nu „dea credit total” instituției, potrivit B1.ro.

 

 

„Am venit cu toată deschiderea la comisie pentru că informaţiile care au apărut în spaţiul public sunt îngrijorătoare, ele trebuie verificate, nu înţeleg atitudinea preşedintelui României, care refuză nu să accepte aceste realităţi, avem toţi dreptul şi există beneficiul îndoielii, dar ca preşedinte ar fi avut măcar obligaţia să exprime anumite rezerve şi să nu dea credit nelimitat instituţiei numite DNA şi şefei acesteia, în condiţiile în care deja la DNA s-au petrecut lucruri foarte grave, motiv pentru care procurorul Negulescu deja a fost exclus din magistratură”, a afirmat Tăriceanu, la finalul audierilor..

 

Dacă se poate vorbi de o îndatorire a oamenilor politici în astfel de cazuri, atunci aceasta este de a corecta lipsurile și greșelile pe care societatea le acuză, a spus președintele Senatului.

 

„Este obligaţia noastră ca oameni politic responsabili şi cei care avem funcţii de decizie să ascultăm mesajele pe care le primim din societate cu privire la abuzuri, la excese, să le analizăm şi dacă constatăm anumite defecţiuni să le corectăm”, a  adăugat liderul ALDE.

 

Ironizând-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, care a refuzat de patru ori să se prezinte în fața Comisiei de anchetă care cerceta alegerile prezidențiale din 2009, Tăriceanu a afirmat răspicat că nimeni nu este mai presus de reglementările legii.

 

„Am fost invitat să fiu audiat şi consider că nimeni nu e mai presus de lege. Este obligaţia mea de cetăţean să mă prezint, indiferent de funcţia pe care o am şi fac aluzie directă la persoanele care au refuzat să se prezinte în faţa comisiilor parlamenare. Dacă şefa DNA crede că este mai presus de lege, denotă un comportament pe care nu pot să-l accept. Toţi trebuie să ne comportăm în acelaşi fel”, a încheiat Călin Popescu Tăriceanu.