Tăriceanu a precizat că nu a vorbit cu Dragnea nici despre premierul pe care cele două partide îl vor susține la consultările cu președintele Klaus Iohannis după validarea noului Parlament 

"ALDE vrea cât mai multe portofolii.N-am făcut o întâlnire cu Liviu Dragnea. Ne-am consultat în privința participării la discuțiile de la Cotroceni și am considerat și noi și ei că nu sunt oportune sau constituționale. Vom încerca să ne armonizăm programul nostru de guvernare cu programul lor (PSD – n.r.) de guvernare", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, la Parlament, după ședința biroului permanent al Senatului.

Tăriceanu a adăugat că nu a purtat discuții cu liberalii în vederea unei coaliții. Liderul ALDE consideră că PNL, este într-un impas ideologic, cauză din care a stat la pierderea alegerilor parlamentare. 

"Nu am făcut contacte oficiale cu cei de la PNL, dar v-am spus că am primit diverse semnale şi am văzut diversele declaraţii de bunăvoinţă. Acum, în ceea ce priveşte PNL, senzaţia mea este că PNL încearcă să găsească o soluţie prin care să iasă din încurcătură, dar astea sunt demersuri şi jocuri politice. Eu cred că, înainte de aceste lucruri, mai importante sunt alte probleme şi anume, înainte de a discuta cu o persoană, trebuie să vezi dacă eşti compatibil cu ea, dacă îmbrăţişezi aceleaşi principii şi aceleaşi valori", a declarat Tăriceanu.

Întrebat dacă a stat de vorbă cu președintele PMP, Traian Băsescu, liderul ALDE a răspuns că s-a întâlnit pe scări la sediul România TV, după ce acesta a ieșit dintr-o emisiune. Tăriceanu a spus că e de acord cu Băsescu cu privire la faptul că liberalilor au o criză de lideri.

"M-am întâlnit cu Traian Băsescu de curând pe scările de la RTV, ne-am salutat și am văzut declarațiile legate de criza de leadearship la PNL. Îi împărtășesc punctul de vedere", a precizat Tăriceanu.

Invitat într-o emisiune, ieri seară, la România TV, Traian Băsescu a spus că șefia PNL ar trebui să fie preluată de Călin Popescu Tăriceanu. 

Despre USR co-președintele ALDE a spus că nu are ce discuții să poarte cu ei, având în vedere că sunt un partid fără ideologie și că momentan există tensiuni între liderul USR Nicușor Dan și vicepreședintele USR Clotilde Armand.

"USR n-are niciun fel de indeologie, și n-o spun în sens peiorativ, cu malițiozitate. Nu știu ce aș putea să discut cu USR, plus că văd acum ei sunt într-un frumos scandal care ne va dezvălui adevărat față a USR-ului. E o doamnă acolo care a făcut contracte cu statul, a luat bani publici", a concluzionat Tăriceanu.