„Eu cred că are mai multe şanse să treacă decât nu pentru că bănuiesc că şi la ceilalţi lideri politici şi la celelalte partide e un semn de întrebare pe care trebuie să şi-l pună în raport cu electoratul. Ce facem, prelungim această criză politică, pentru că ea va avea consecinţe foarte grave în ceea ce priveşte situaţia economică deja afectată”, a spus Tăriceanu, într-o emisiune la Antena 3.

Liderul ALDE a afirmat că obiectivul tuturor partidelor de opoziţie a fost acela de a demite Guvernul, el punctând că formaţiunea pe care o conduce va vota acest Executiv condiţionat.

„Votăm acest Guvern condiţionat, adică nu dăm un cec în alb pentru orice măsură pe care vrea s-o adopte. Sunt câteva lucruri pe care e bine să le ştim de la început, ca să nu ajungem ulterior în dispută. Acest lucru evident că nu elimină posibilitatea unor diferenţe de vederi ulterior, dar măcar pe nişte lucruri importante, pe care noi le-am şi sintetizat, trebuie să ajungem la înţelegere. O să avem o întrevedere la începutul săptămânii viitoare. (…) Trebuie să existe un document pe baza căruia ne angajăm. Nu vrem să mergem orbeşte, adică să spunem că avem încredere absolută, faceţi ce vreţi, că mergem pe mâna voastră. Lucrul ăsta nu se întâmplă nicăieri. Aşa cred că trebuie să procedăm şi e foarte corect şi responsabil”, a opinat Călin popescu Tăriceanu.

El a adăugat că preşedintele Iohannis nu are interesul să o aibă în continuare pe Viorica Dăncilă drept prim-ministru cu atribuţii reduse.

„Eu cred că ar avea interesul să aibă guvernul pe care şi-l doreşte (Klaus Iohannis), eventual guvernul condus de PNL. Succesul moţiunii nu este complet dacă nu se regăseşte la Palatul Victoria un alt guvern”, a subliniat preşedintele ALDE.

Tăriceanu a precizat că, în condiţiile în care în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale ar intra Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, nu ştie cui i-ar da votul, susţinând că nu este pregătit pentru această variantă. El a mai spus că este posibil să nu meargă la vot şi să ceară susţinătorilor ALDE să procedeze la fel, într-o astfel de situaţie, dar s-a arătat încrezător că în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru Preşedintele României vor intra Klaus Iohannis şi candidatul susţinut de ALDE şi Pro România, Mircea Diaconu.