„Şi ce să facem cu comisia pentru prosteste? Eu cred că ar trebui să lăsăm procuratura să ancheteze, nu cred că pentru aşa ceva e nevoie de o comisie parlamentară. Dar, în fine, există şi această posibilitate. Eu, din punctul meu de vedere, nici nu am discutat această chestiune cu colegii mei, dar eu consider că nu e nevoie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, Ministrul Apărării Naţionale, susținea pe 19 august, pe Facebook, că ar trebui constituită de îndată o comisie parlamentară de anchetă a protestelor violente din 10 august, care să răspundă la întrebări, printre care și „Cui foloseşte dărâmarea prin violenţă a Guvernului?”.

„Ieri, şi susţin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost ameninţat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeşte astfel de ameninţări şi nu putem permite perpetuarea şi accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societăţii româneşti. De aceea această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorităţi parlamentare rezultate în urmă votului democratic şi nu prin violenţe puse la cale în stradă”, a scris ministrul Apărării, Mihai Fifor, pe contul său de Facebook.