Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu s-a răzgândit! Prezidențialele nu mai sunt un „vis interzis” pentru liderul ALDE. Se pregătește o lovitură pentru PSD?
Tăriceanu s-a răzgândit! Prezidențialele nu mai sunt un „vis interzis” pentru liderul ALDE. Se pregătește o lovitură pentru PSD?

Tăriceanu s-a răzgândit! Prezidențialele nu mai sunt un „vis interzis” pentru liderul ALDE. Se pregătește o lovitură pentru PSD?

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu respinge o potențială candidatură a sa la alegerile prezidențiale din acest an.

Călin Popescu-Tăriceanu a vorbit, în direct, la România TV, despre posibilitatea candidaturii la alegerile prezidențiale.

„Pot să spun că o declarație a mea, după alegerile din 26 mai, a fost interpretată de unii ca o renunțare la candidatură. Eu am spus atunci, la momentul respectiv, că nu discut despre acest subiect. Cred că era și logic de ce nu discut despre acest subiect. În continuare, sigur că și noi și cei din PSD vom trebui să rezolvăm această problemă. Deci o să discutăm chiar în această săptămână cu liderii organizațiilor în cadrul structurilor statutare ale partidului și, cel mai probabil, va urma o decizie în acest sens, pentru stabilirea celui care va fi candidatul la alegerile prezidențiale.”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV.

Liderul ALDE a spus că este dispus să facă un compromis pentru a avea un candidat comun PSD-ALDE la prezidențiale.

„Ideea care s-a vehiculat a fost că eu am spus că trebuie să găsim o soluție să îl învingem pe actualul președinte. Deci există orice.”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE, Călin-Popescu Tăricenau, a declarat, la scurt timp după ce Senatul l-a salvat de cererea de urmărire penală a DNA, că renunţă la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. În urmă cu o lună, Tăriceanu spunea însă că este pregătit să-şi asume candidatura şi tatona PSD pentru a-l susţine.

„În acest moment candidatura la prezidenţiale nu intră în discuţie în ceea ce mă priveşte. Pentru mine nu este o opţiune pe care în momentul de faţă să o analizez.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. În luna aprilie acesta declara că este pregătit să-şi asume candidatura şi a tatonat de mai multe ori PSD pentru a-l susţine.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: