„Nu am făcut sesizarea la CCR în nume personal, ci în numele Senatului (…) E vorba despre un grav conflict constituţional (…) S-a încălcat un principiu fundamantal – al separării puterilor în stat. Pe de altă parte, DNA a subminat rolul Parlamentului de control asupra Executivului! (…)

Ceea ce astăzi are loc în România nu este o dispută între două grupări, una care vrea anticorupţie şi una care îi apără pe corupţi, e o bătălie pentru putere între instituţiile ilegitime şi nedemocratice care au preluat puterea în ultimii ani şi cele democratice – mă refer, în primul rând la Parlament şi la Guvern. Am mai spus-o: ne îndreptăm spre o republică a procurorilor! Este foarte grav dacă ne bucurăm că reintrăm în normalitate! (…)

PNL văd că e într-o tăcere completă, după ce în trecutul recent au tot vorbit despre statul de drept. Liberalii sunt într-o încurcătură majoră după decizia CCR.

Acţiunea DNA este un abuz de putere, iar abuzul de putere este o formă de corupţie (…) Comunicatul CCR vorbeşte despre perturbarea activităţii Guvernului (…) În România nu putem discuta despre stat de drept (…)

Salut decizia CCR care este curajoasă având în vedere atmosfera de teroare care a domnit în România în ultimii ani (…)

Ar fi firesc ca preşedintele Iohannis să recunoască că a tolerat prea mult abuzurile unor instituţii, dar am îndoieli că preşedintele va adopta o poziţie care vine apărarea statului”, a declarat Tăriceanu.