"Aceste reuniuni de tip conjuraţie, fie în preajma alegerilor, fie între alegeri, care sigur că deturnează până la final sensul democraţiei. Dacă deciziile convenim că trebuie să fie luate în instituţiile democratice, atunci ele trebuie să fie cele care conduc, şi nu în culise cu şefii de servicii, cum s-a întâmplat în trecut, cu adjuncţi, cu procurori care nu au ce să caute în aceste medii”, a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax.

Liderul ALDE a prcizat că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi "se lepăda precum dracul de tămâie" atunci când spunea că nu are întâlniri cu oameni politici, afirmând că de la declaraţii de principiu la fapte este “o distanţă lungă”.

"De altfel, îmi aduc aminte foarte bine că doamna procuror şef de la DNA se lepăda precum dracul de tămâie când spunea de întâlniri cu oameni politici, că nu are. Sigur că acesta trebuie să fie principiul, numai că văd că de la declaraţii de principiu la fapte este o distanţă lungă pe care a parcurs-o în doi timpi şi trei mişcări şi participa cu multă voioşie la întâlniri astea şi la altele despre care s-a vorbit în presă. Eu cred că este momentul de resetare a modului de funcţionare a unor instituţii în România (…)”, a explicat șeful Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat importanța și necesitatea existenței unei separaţii clare a puterilor în stat.

"Sigur că decizia, în final, trebuie să fie luată de puterile legitime, alese democratic de cetăţeni, Parlament, Guvern, nu de instituţiile de forţă ale statului”, a concluzionat el.

NU RATAȚI EVZ DE MÂINE!  ADEVĂRUL DESPRE ARHIVA SIPA. 
UN NOU EPISOD DIN OPERAȚIUNEA "NOI SUNTEM STATUL" VĂ PREZINTĂ DOVEZI DE NECONTESTAT!