Călin Popescu Tăriceanu susține că premierul Ludovic Orban sfidează Parlamentul, iar explicațiile sale pe tema prelungirii stării de alertă merg într-o logică nătângă.

„Asocierile și explicațiile pe care le-a dat Ludovic Orban, m-au făcut să râd. Pentru că ele merg într-o logică nătângă, care se pare că a împrumutat-o de la colegul lui de guvern domnul Grindă. Numai ăla are un astfel de sistem de gândire. Eu credeam că Orban o să îi influențeze bine pe miniștrii cabinetului, dar văd că se întâmplă exact invers”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a continuat în același registru acuzându-l pe Ludovic Orban că nu are suficiente argumente să-și susțină măsurile și de aceea recurge la astfel de răspunsuri.

„Acesta este genul de răspuns, atunci când nu ai argumente. Eu am spus de ce nu e necesară prelungirea stării de alertă, din punct de vedere sanitar și nu vreau să reiau argumentația”, a afirmat Căplin Popescu Tăriceanu.

Liderul Alde l-a mai acuzat pe premierul României că sfidează Parlamentul, refuzând să prezinte un plan de măsuri menite să ducă la redresarea economiei, așa cum i s-a solicitat.

„Atrag atenția că suntem pe 17 iunie, așteptăm de pe 1 iunie un plan de redresare a economiei românești. Primesc mesaje înfricoșătoare, în fiecare zi, din partea mediului de afaceri. Toți sunt foarte speriați și toți au aceeași prognoză proastă în legătură cu evoluția economică a României. Orban stă și face tot felul de șmecherii cum e cea de azi, în loc să trimită hotărârea de guvern cu starea de alertă la Parlament. Sfidează Parlamentul”, a tras concluzia Călin Popescu Tăriceanu într-o intervenție la Antena3.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban susține că în privinţa prelungirii stării de alertă, el şi Guvernul au acţionat conform legii precizând că majoritatea parlamentară formată în jurul PSD instigă la încălcarea regulilor.

„Eu am acţionat în conformitate cu legea. Guvernul, la propunerea ministrului de Interne şi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi în baza evaluărilor făcute de specialişti, a adoptat hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă, pe o perioadă de 30 de zile”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că menţinerea stării de alertă este necesară pentru că doar așa autoritățile pot asigura respectarea măsurilor de protejare a sănătăţii oamenilor.

Ciolacu și Orban, demascați! Cel mai mare blat din istoria României?

Băsescu desființează starea de alertă: „Prostituăm legea!”