„Când aud declarațiile astea am de multe ori senzația, am așa o revelație, că printre noi s-a pogorât Duhul Sfânt, care ne dă nouă sfaturi păcătoșilor. Noi, păcătoșii, suntem oamenii politici. Cred că președintele uită că este la fel de om politic ca noi toți. Dumnealui uită că a beneficiat de prezumția de nevinovăție când a fost ales și până la urmă de ce să fi demisionat Sevil Shhaideh? Dumneaei beneficiază de prezumția de nevinovăție, la fel cum a beneficiat și președintele Iohannis.

În aceste condiții, ne-am putea trezi în situația în care fiecare ministru ar putea fi anchetat de DNA pentru hotărârile pe care le ia și ne-am putea afla în situația în care primul ministru ar fi nevoit să demisioneze, ceea ce cred că i-ar plăcea foarte mult domnului președinte.

Dacă până mai ieri, alaltăieri mai aveam un dubiu, astăzi am convingerea că președintele vrea instaurarea unui Guvern de tehnocrați, că se apropie cu pași repezi alegerile din 2019. Președintele sapă cu râvnă la fundația acestui Guvern și nădăjduiește să-l dea jos. Președintele se face că nu vede! Dar el vede, aude și știe ce se întâmplă la CSM. Președintele se face că nu vede că cei de la CSM mai aveau puțin să-și scoată ochii, dar dumnealui își exprimă în continuare încrederea în CSM.

Președintele face o mare greșeală pentru că își dezvăluie mult prea rapid planurile și bănuiesc că își imaginează că noi ceilalți o să înghițim poveștile pe care ni le livrează”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Realitatea TV.