Evenimentul ZileiPoliticaTăriceanu ÎL DEMOLEAZĂ pe Iohannis! Ce spune despre declarațiile făcute la învestitura Guvernului: „Dă apă la moară…”

Tăriceanu ÎL DEMOLEAZĂ pe Iohannis! Ce spune despre declarațiile făcute la învestitura Guvernului: „Dă apă la moară…”

Tăriceanu ÎL DEMOLEAZĂ pe Iohannis! Ce spune despre declarațiile făcute la învestitura Guvernului: „Dă apă la moară…”
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a reacționat, după declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis în timpul depunerii jurământului de învestitură de către noul Guvern.

Klaus Iohannis a subliniat, în timpul ceremoniei depunerii jurământului de învestitură de către membrii Cabinetului Dăncilă, că afectarea independenței Justiției este un lucru de neacceptat, iar coaliția aflată la putere nu trebuie să ignore semnalul transmis de sute de mii de români, care de un an continuă să susșină în stradă statul de drept.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, în acest sens, că afirmația șefului statului este una care nu are decât o valoare politică. 

"În România, atâta vreme cât sunt respectate procedurile de dezbatere, de transparenţă, adoptare conform legilor, legile sunt supuse controlului de constituţionalitate. (…) Nu cred că în aceste condiţii aprecierile preşedintelui au altceva decât o pură valoare politică. Şi ele cred că sunt destinate nu aşa cum a spus preşedintele, care s-a arătat îngrijorat de chestiunile sociale din societate, ci mai degrabă să alimenteze aceste chestiuni şi să le dea apă la moară celor care protestează de o bună bucată de vreme, invocând lucruri neadevărate precum atacul la independenţa Justiţiei sau lupta împotriva corupţiei. Realităţile demonstrează exact contrariul a ceea ce a spus preşedintele pe aproape toate planurile", a declarat Tăriceanu, la România TV.

 


Accesează: