Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, despre IMPOZITARE: „Există o problemă”
Tăriceanu, despre IMPOZITARE: „Există o problemă”

Tăriceanu, despre IMPOZITARE: „Există o problemă”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că se consultă permanent cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, legat de politicile fiscale.

Întrebat dacă s-a ajuns la un compromis legat de introducerea impozitului pe cifra de afaceri, Tăriceanu a precizat că „noi ne consultăm permanent şi sigur că există o problemă pe care aţi văzut-o. (…) Cu toate că între firmele cu capital românesc şi firmele cu capital străin care funcţionează în România (…) este o pondere aproximativ egală, povara impozitului pe profit suportată de firmele cu capital românesc este de trei ori mai mare decât cele cu capital străin. Am anumite îndoieli că firmele cu capital străin au un management slab şi că toate firmele româneşti sunt mult mai performante decât firmele străine. Firmele româneşti ajung să facă mult mai mult profit şi să plătească mult mai mult impozit pe profit decât firmele străine. Se pare că e o problemă pe care trebuie să o decelăm şi să o rezolvăm pentru că şi numărul de angajaţi pe care îl au firmele româneşti depăşeşte cu mult pe cel pe care îl au firmele cu capital străin. Avem 2 milioane de angajaţi la firmele cu capital românesc faţă de 1,2 milioane la cele cu capital străin”.

El a adăugat că „Guvernul va analiza care sunt soluţiile. Evident că soluţiile care vor fi adoptate le vom discuta şi prin aceste soluţii vom evita evident să penalizăm pe cei care sunt corecţi numai pentru a rezolva problema. Nu o să ajungem în această situaţie. Oricum, aceste schimbări nu se vor adopta brusc. Este o propunere pe care Guvernul o face, o analizează, doreşte să facă diferite variante, diferite simulări şi sigur că, în momentul în care se va ajunge la o soluţie care să fie corectă şi echilibrată, care să nu îi afecteze pe cei care au un comportament corect, atunci vom putea să discutăm mai mult”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: