Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu: Hellvig nu are atuurile necesare pentru a fi în fruntea SRI
Tăriceanu: Hellvig nu are atuurile necesare pentru a fi în fruntea SRI

Tăriceanu: Hellvig nu are atuurile necesare pentru a fi în fruntea SRI

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți seară, la postul B1 TV, că a votat împotriva numirii lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, deoarece că nu îl consideră destul de experimentat și de credibil în fruntea Serviciilor și nu are atuurile necesare pentru un astfel de post.

„Eu am votat împotrivă, nu mă ascund. Cred că în fruntea Serviciilor trebuia să fie o persoană cu mai multe atuuri, iar Hellvig nu are o anumită expertiză pe un domeniu cât de cât apropiat de cel al Serviciilor sau o anumită expertiză politică, care să îi ofere credibilitate și autoritate. Aceste criterii nu sunt îndeplinite de Hellvig. L-am cunoscut, am participat la reuniuni comune timp de aproape 4 ani, dar nu l-am auzit niciodată vorbind public, nici măcar în cadrul unei ședințe, în așa fel încât să îmi fac o părere pozitivă sau nu. El a făcut o greșeală vorbind de axa Londra – Washington, Serviciile nu trebuie să decidă politica externă”, a spus Tăriceanu. 

„Părerea mea este că pentru Ponta nu a fost cu adevărat o miză și a apreciat că e mai bine să dea un vot favorabil”, a spus președintele Senatului.