Evenimentul Zilei > Politica > TROCUL pregătit de Tăriceanu și Dragnea care îl scapă pe șeful PSD de CEL MAI MARE COȘMAR
TROCUL pregătit de Tăriceanu și Dragnea care îl scapă pe șeful PSD de CEL MAI MARE COȘMAR

TROCUL pregătit de Tăriceanu și Dragnea care îl scapă pe șeful PSD de CEL MAI MARE COȘMAR

Candidatura la prezidențiale a dar naștere unei situații tensionate între liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și șeful PSD, Liviu Dragnea.

Febra alegerilor prezidențiale se pare că l-a acaparat pe Liviu Dragnea, cel care încearcă să găsească o soluție care să nu le cadă greu nici partenerilor săi de coaliție și nici contestatarilor din propriul partid.

EvZ a luat pulsul social-democraților încă de săptămâna trecută. Anunțul lui Liviu Dragnea privitor la faptul că aliatul Călin Popescu-Tăriceanu ar putea deveni unicul prezidențiabil al coaliției PSD-ALDE, cât și recenta precizare a președintelui Senatului, care a confirmat public că se gândește serios la o candidatură la Cotroceni, au inflamat spiritele, din nou, în partidul celor trei trandafiri, a dezvăluit, în exclusivitate, EvZ.

Liderul social-democraților mai are încă un motiv care îl face să se simtă în corzi. Liviu Dragnea este din ce în ce mai speriat de ideea că, având în vedere că Gabriela Firea se bucură de cea mai mare cotă de încredere în partid, actualul edil al Capitalei ar putea să se trezească în ceasul al 12-lea și să își dorească o candidatură la Cotroceni, notează PSnews.ro .

Principala temere a liderului PSD se învârte, astfel, în jurul ideii potrivit căreia un eventual refuz în ceea ce privește potențiala candidatură a Gabrielei Firea, ar provoca un adevărat război de tabere în interiorul partidului, care i-ar putea zdruncina din temelii chiar și poziția sa de șef al partidului. Ne amintim că în interiorul PSD au apărut nemulțumiri încă de la formarea Guvernului Dăncilă, când grei ai partidului precum Paul Stănescu, Niculae Bădălău și Ecaterina Andronescu, nu s-au sfiit să își exprime opiniile diferite de cele ale șefului de la Camera Deputaților.

De asemenea, Paul Stănescu a făcută public informația potrivit căreia Liviu Dragnea a semnat în 2014, în calitate de Ministru al Dezvoltării, un protocol secret de colaborare cu Serviciul Român de Informații.

În acest context, deloc favorabil pentru Liviu Dragnea, acesta încearcă acum să contureze o soluție salvatoare: Călin Popescu Tăriceanu, candidat unic al coaliției la alegerile prezidențiale din 2019. Sursa menționată precizează că Dragnea a avut în ultima perioadă mai multe discuții cu partenerul său de coaliție pentru a-l convinge pe acesta să candideze anul viitor, din partea PSD-ALDE. Însă, cum nimic nu e gratis, liderul PSD a condiționat susținerea lui Tăriceanu la prezidențiale: se va bucura de toată susținerea PSD doar dacă va accepta o Ordonanță de Urgență pe amnistie și grațiere.

Inițial, liderul ALDE nu a acceptat trocul propus de Dragnea pentru că ar fi riscant ca acesta să își asume o astfel de ordonanță de urgență în calitate de candidat la fotoliul de la Cotroceni. Totodată, prezent marți seara, la postul de televiziune Antena 3, Tăriceanu a declarat că o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale din 2019 nu este un lucru de care să se sperie şi că de foarte multe ori stă şi se întreabă cum ar face el mandatul de preşedinte şi ce ar trebui să facă pentru România.

Mai mult, el a adăugat că PSD şi ALDE urmează să ia „o decizie deloc simplă” dacă susţin un candidat unic la alegerile prezidenţiale sau dacă fiecare partid va candida cu propriul concurent.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.