Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat joi absenţa de la recepţia organizată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis precizase anterior că la acest eveniment vor lipsi politicienii cu probleme penale, printre care se numără şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Preşedintele, în loc să arate că înţelege care sunt adevăratele valori şi simboluri ale Zilei Naţionale, moment care trebuie să marcheze, aşa cum am spus în aceste zile, practic un omagiu adus înaintaşilor noştri (…) deci un mesaj de solidaritate, de unitate, prin ceea ce a făcut demonstrează că nu a înţeles aceste lucruri, din două motive: unul strict politic şi altul care e probabil şi el important – nu a înţeles care este sensul rolului său constituţional", a afirmat Tăriceanu la RTV.

"Mesajul pe care ar fi trebui să-l dea era un mesaj de solidaritate, de coeziune naţională, de mândrie naţională, de unitate până la urmă şi acest mesaj l-a ratat. Preşedintele văd că are anumite probleme, pe care văd că nu reuşeşte să le mascheze: un sentiment de ranchiună care văd că răbufneşte mereu, această intenţie de dezbinare, care văd îi domină acţiunile în ultima vreme.

Astăzi, să ştiţi că pentru mine şi pentru colegii mei din ALDE şi pentru partenerii noştri din PSD a fost o zi foarte frumoasă. La sediu am organizat o sărbătoare în curte, cu produse tradiţionale, cu muzică populară. A fost o atmosferă extraordinară, nu ne-a lipsit absolut nimic. Nici prezenţa în tribună, nici recepţia de la Cotroceni. Ne-am simţit extraordinar", a mai spus Tăriceanu.