Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi atrage atenția premierului Ludovic Orban că întârzierea impunerii izolării la domiciliu va duce la creșterea numărului îmbolnăvirilor cu coronavirus. Într-o postare pe Facebook, liderul ALDE a arătat că măsurile adoptate până acum de Guvern au fost bune dar insuficiente.

„Sper că ieșirea d-lui Orban din izolarea de la Vila Lac 1 va produce și luarea măsurii pe care toată lumea o recomandă, cea a izolării la domiciliu! Izolarea la domiciliu este o măsură extremă, este adevărat, dar nu s-a inventat alta mai eficientă pentru oprirea răspândirii virusului. Și nu o spun doar eu, ci toți cei care au trecut deja prin ce trecem noi acum”, a arătat Călin Popescu Tăriceanu în postarea sa.

Totodată, el a precizat că măsura izolării trebuie cuplată cu amânarea ratelor la credite precum și cu un mecanism de plată a celor care sunt în șomaj tehnic.

„Dacă tot nu au luat-o încă (și asta ne-a adus cu siguranță alte mii de îmbolnăviri), poate au mintea românului de pe urmă și atunci când o vor lua, pentru că nu e vorba de dacă, ci de când o vor lua, o vor cupla cu măsuri care să asigure înghețarea și amânarea ratelor bancare și a leasingurilor, precum și un mecanism viabil pentru plata celor care sunt în șomaj tehnic. Ordonanțele pe care guvernul le-a dat și care sunt un pas bun, dar mic, trebuie operaționalizate rapid prin măsuri de aplicare clare și simple și care să fie comunicate fiecărui angajator sau angajat care are nevoie de ajutor”, a mai arătat Călin Popescu Tăriceanu.