Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, ATAC DUR la Klaus Iohannis, după ce șeful statului nu l-a invitat la PARADA de 1 decembrie și la RECEPȚIA de la Cotroceni
Tăriceanu, ATAC DUR la Klaus Iohannis, după ce șeful statului nu l-a invitat la PARADA de 1 decembrie și la RECEPȚIA de la Cotroceni

Tăriceanu, ATAC DUR la Klaus Iohannis, după ce șeful statului nu l-a invitat la PARADA de 1 decembrie și la RECEPȚIA de la Cotroceni

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis, după e șeful statului nu l-a invitat nici la parada militară de Ziua Unirii şi nici la recepţia de la Palatul Cotroceni. El a declarat, la postul România TV, că Iohannis nu a înţeles care este sensul rolului său constituţional, ratând mesajul de unitate şi solidaritate, pe care ar fi trebui să-l dea cu un astfel de prilej.

"Preşedintele, în loc să arate că înţelege care sunt adevăratele valori şi simboluri ale Zilei Naţionale, moment care trebuie să marcheze, aşa cum am spus în aceste zile, practic un omagiu adus înaintaşilor noştri (…) deci un mesaj de solidaritate, de unitate, prin ceea ce a făcut demonstrează că nu a înţeles aceste lucruri, din două motive: unul strict politic şi altul care e probabil şi el important – nu a înţeles care este sensul rolului său constituţional", a declarat Tăriceanu, la o emisiune la România TV. 

În opinia liderului ALDE, acţiunile din ultima vreme ale lui Iohannis sunt dominate de intenţii de dezbinare. 

"Mesajul pe care ar fi trebui să-l dea era un mesaj de solidaritate, de coeziune naţională, de mândrie naţională, de unitate până la urmă şi acest mesaj l-a ratat. Preşedintele văd că are anumite probleme, pe care văd că nu reuşeşte să le mascheze: un sentiment de ranchiună care văd că răbufneşte mereu, această intenţie de dezbinare, care văd îi domină acţiunile în ultima vreme", a explicat Tăriceanu. 

Șeful Senatului a precizat l-a deranjat faptul că nu a fost invitat la acţiunile de Ziua Naţională şi s-a simţit foarte bine la sărbătoare organizată în curtea sediului ALDE. 

"Astăzi, să ştiţi că pentru mine şi pentru colegii mei din ALDE şi pentru partenerii noştri din PSD a fost o zi foarte frumoasă. La sediu am organizat o sărbătoare în curte, cu produse tradiţionale, cu muzică populară. A fost o atmosferă extraordinară, nu ne-a lipsit absolut nimic. Nici prezenţa în tribună, nici recepţia de la Cotroceni. Ne-am simţit extraordinar", a concluzionat Călin Popescu-Tăriceanu. 

Președintele Klaus Iohannis nu i-a invitat pe liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, la parada militară de la Arcul de Triumf de 1 decembrie și nici la recepția pe care a găzduit-o la Palatul Cotroceni

Șeful statului a explicat că nu a transmis invitații liderilor politici cu probleme penale la parada de Ziua Națională, pentru că există o cutumă în Europa potrivit căreia politicienii cu probleme penale trebuie să facă un pas înapoi, iar la noi nu s-a înțeles mesajul. ohannis a susținut că, în acest fel, vrea să atragă atenția.

"Noi prin manifestările de 1 Decembrie nu vrem doar să omagiem trecutuln ci și să creionăm viitorul. Toate acestea au în comun statul de drept și atunci este bine să dăm mesaje lesne de înțeles atât de către omul simplu, cât și de către diplomați, că România are un alt mesaj, că promovăm curățenia în politică. Asta nu înseamnă că un om care nu este condamnat nu este vinovat până la o sentință definitivă, dar este o cutumă în toate statele democratice din Europa ca politicieni care au probleme cu justiția fac un pas înapoi până își rezolvă problemele. La noi, această cutumă nu este bine înțeleasă și respectată, de aceea, am decis, pentru a acoperi această lacună cutumară să fac invitațiile după cum bine știți", a declarat Iohannis.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: