Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, atac dur la Guvernul Orban: „România se stinge sub guvernarea Orban”
Tăriceanu, atac dur la Guvernul Orban: „România se stinge sub guvernarea Orban”

Tăriceanu, atac dur la Guvernul Orban: „România se stinge sub guvernarea Orban”

Călin Popescu Tăriceanu a lansat un nou atac la adresa premierului Ludovic Orban, legându-se de modul în care guvernează țara.

Tăriceanu critică aspru modul de guvernare pe care premierul Ludovic Orban l-a adoptat în ultima perioadă.

„Cu fiecare zi în care Orban rămâne la butoanele guvernării democrația din România se mai stinge câte puțin!

După legea care permite politrucilor de la Direcția de Sănătate Publică să interneze oameni cu forța și să le confiște bunurile, astăzi Guvernarea Iohannis-Orban a decis, cu de la sine putere, prelungirea stării de alertă în TOATĂ țara cu încă 30 de zile”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

,,Sigur, pentru ei e mai simplu să distrugă economia decât să testeze, așa cum au promis, la nivel național și să impună stări excepționale acolo unde situația epidemiologică o cere. E mai simplu să interneze oamenii cu forța decât să testeze la frontiere pe toți cei care intră în România și să ia măsuri de izolare. Și în general pentru ei e mai simplu să calce în picioare drepturi și libertăți decât să prevină”, a adăugat fostul premier.

,,Este o minciună afirmația lor că nu există altă cale decât cea a stării de alertă la nivel național. Există posibilitatea instituirii unor măsuri excepționale doar în localitățile sau județele care pot deveni focar de infecție. Dar pentru asta trebuie să testezi consistent și cu cap și nu manipulator așa cum o fac acum.

Există posibilitatea să faci un apel la români să poarte măști în spații închise, dar pentru asta trebuie să le dai măștile pe care le-ai promis și pe care legea te obligă.

Există posibilitatea să le ceri oamenilor să păstreze distanțarea fizică și nu socială, cum greșit le spuneți, dacă ei ar vedea că și voi o respectați.

Există posibilitatea să faci o mulțime de lucruri constructive cu poporul tău atunci când nu îl tratezi ca pe un potențial infractor și nu îi latri ordine stupide în miez de noapte!”, a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: