„Și în trecut asupra președintelui au planat acuzații extrem de grave legate de problemele domniei sale cu casele de la Sibiu, cu anumite acte notariale.

Dar, de data aceasta, ceea ce rezultă că s-a întâmplat în dosarul prin care domnul Lazăr a fost numit de președinte Procuror General al României, putem spune că acea piesă din dosar care îi aducea aminte președintelui că unul din dosarele în care era vizat a fost clasat era o formă subtilă sau mai puțin subtilă de a-i aduce aminte că 'te-am ajutat/ai o obligație către mine' sau, dacă vreți, chiar o variantă în care cred mai degrabă un șantaj brutal din partea actualului Procuror General la adresa președintelui României.

Pentru că, din ceea ce am văzut în ultimii ani că a apărut în spațiul public, aceasta pare să fie maniera în care unii dintre cei care lucrează în procuratura au procedat pentru a urca treptele ierarhice. Adică, lipsa unei pregătiri profesionale nu conta, ci conta ce dosare a avut pe mână, când a scos dosarul, pe cine a putut să șantajeze și au progresat.

Prin urmare ar fi fost de dorit ca președintele să tranșeze această chestiune într-o declarație lipsită de orice echivoc, pentru că altfel rămâne să planeze această suspiciune că numirea nu a fost făcută cu totul și cu totul dezinteresat și la nivelul acesta e foarte grav”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.