Fostul şef al PNL, premier al României şi actual şef al Senatului României, Călin Costantin Anton Popescu Tăriceanu a venit la Cluj, pregătit să racoleze primari din zona PDL şi PNL, dar a fost obligată să se mulţumească că câţiva "fişfalăi" politici.

După negocieri intense duse de şefii Partidului Liberal Reformator, Tăriceanu a fost obligat să se mulţumească cu patru consilieri locali sau judeţeni de la Partidul Poporului Dan Diaconescu şi un viceprimar de la acelaşi partid. Este vorba despre consilierii locali PPDD, de la Câmpia Turzii, Vasile Tot şi Francisc Deak, consilierul judeţean Valentin Pop, fost judectăro la Tribunalul Cluj şi viceprimarul comunei Ciucea, tot de la PPDD, Petru Mariş.

Din zona PNL, partidul lui Tăriceanu s-a mulţumit doar cu un singur consilier local de la Gherla, Mircea Corăbean, care a declarat că a "dezertat" pentru că "nu mai vreau să fiu un mercenar politic, să mă pup când cu stânga, când cu dreapta".

Venind vorba despre "mercenari politici", lângă Târiceanu a stat mai tot timpul deputatul Steluţa Cătăniciu, aleasă în Parlament pe listele PNL, în prezent la PLR. Cătăniciu nu este la prima migraţie politică. În urmă cu câţiva ani, Cătăniciu a migrat de la PDL la PNL iar acum la PLR.